Αρχική COVID-19 Που εντοπίζονται τα 1.424 κρούσματα – Κρίσιμες οι επόμενες 15 μέρες

Που εντοπίζονται τα 1.424 κρούσματα – Κρίσιμες οι επόμενες 15 μέρες

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας για ακόμα μία μέρα, καταγράφοντας 1.424 νέα κρούσματα κορονοϊού. Παράλληλα, υψηλά παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων, ενώ όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid των Νοσοκομείων της Αττικής.

Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκαν 1.424 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19 για την χώρα μας, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 178.918 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων το 51.8% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 47 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κορύσματα πορεία

Παράλληλα, σταθερά αυξητική πορεία παρουσιάζει και αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με 325 νέους, εκ των οποίων το 67.4% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. To 87.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.270 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 247 (ημερήσια μεταβολή -10.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 222 ασθενείς.

Τέλος, ο αριθμός των νέων θανάτων κυμαίνεται στο μέσο όρο των τελευταίων ημερών, καθώς καταγράφονται 23 νέοι. Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο αριθμός των συνολικών θανόντων στη χώρα μας ανέρχεται σε 6.272. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κορονοϊός γράφημα

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τις ΜΕΘ

Την ίδια στιγμή την ανησυχία του εκφράζει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid των Νοσοκομείων της Αττικής, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο υγείας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης των ΜΕΘ στην Αττική, ενώ ταυτόχρονα συζήτησαν και για το σχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας συμφώνησαν με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και δήλωσαν ξεκάθαρα την επιθυμία τους να βοηθήσουν στην υλοποίησή του.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση