Αρχική COVID-19 Μητσοτάκης -Νετανιάχου: Η Ελλάδα θα συμμετέχει στις κλινικές δομικές του ισραηλινού φαρμάκου

Μητσοτάκης -Νετανιάχου: Η Ελλάδα θα συμμετέχει στις κλινικές δομικές του ισραηλινού φαρμάκου

0
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ελλάδα ενισχύει τη στρατηγική της συνεργασία με το Ισραήλ, μεταξύ άλλων και εναντίον της πανδημίας, εφόσον η Ελλάδα θα συμμετέχει στις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου κατά της λοίμωξης που προετοιμάζει το Ισραήλ, και σύμφωνα με τις κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά από τη συνάντησή τους τη Δευτέρα.

“Σας συγχαίρω για τον γρήγορο ρυθμό που εμβολιάζετε τους πολίτες σας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που οι υπουργοί Τουρισμού μας υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό. Θέλω να υποδεχθώ όσο το δυνατόν συντομότερα Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα” ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

Η συμφωνία με το Ισραήλ δοκιμή και για άλλες τρίτες χώρες

Επιπλέον, αναφερόμενος στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, είπε: “Επιχειρηματολόγω για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός των ορίων της ΕΕ, αλλά επίσης και για κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και με τρίτες χώρες, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις εν όψει τουριστικής περιόδου”. Στο σημείο αυτό, ανέφερε μάλιστα ότι “η συμφωνία με το Ισραήλ θα είναι μία δοκιμή και για άλλες τρίτες χώρες».

Ενώ, εκτίμησε ότι “έως τον Απρίλιο θα έχουμε κατορθώσει να τιθασεύσουμε ακόμη περισσότερο την πανδημία του κορονοϊού”.

Ο κ. Νετανιάχου δήλωσε με τη σειρά του ότι “Συζητήσαμε για μία συμφωνία περί ενός πράσινου διαβατηρίου. Ισραηλινοί πολίτες θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα χωρίς περιορισμούς, χωρίς υποχρεωτική καραντίνα, μόλις αρθεί η καραντίνα”.

“Η διμερής μας σχέση δεν ετεροκαθορίζεται”

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας, ο Έλληνας πρωθυπουργος σημείωσε: “Η διμερής μας σχέση δεν ετεροκαθορίζεται. Δεν γνωρίζω κατά πόσον είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία επαναπροσέγγισης ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία. Τα πράγματα μοιάζουν να βελτιώνονται με την Τουρκία. Συνεχίζουμε τις διερευνητικές επαφές, εφ όσον δεν υπάρχουν περαιτέρω επιθετικές ενέργειες”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση