Αρχική COVID-19 Μ. Χρυσοχοΐδης: Προειδοποιεί για αυστηρά μέτρα στην Πάτρα

Μ. Χρυσοχοΐδης: Προειδοποιεί για αυστηρά μέτρα στην Πάτρα

0
Χρυσοχοΐδης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί εν όψη της πανδημίας του κορονοϊού, επισήμανε για την Πάτρα, η οποία έχει ενταχθεί από το Σάββατο στην “κόκκινη ζώνη”, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την άμεση ενίσχυση και εφαρμογή μέτρων.

“Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που μπορεί να μας οδηγήσει στην λήψη πολύ αυστηρών μέτρων για να καταστείλουμε τη διάδοση του κορονοϊού στην πόλη της Πάτρας, λόγω του τρόπου με τον οποίο αυξάνονται τα κρούσματα», δήλωσε ο υπουργός.

Προβληματίζει ο μεταλλαγμένος ιός στην Πάτρα

Παράλληλα, σημειώνεται ότι στην Πάτρα έχουν εντοπιστεί κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού και όπως επισημάνει μάλιστα ο υπουργός, η πόλη αντιμετωπίζει πρόβλημα.

«Δυστυχώς, η Πάτρα έχει προβλήματα και με τη μετάλλαξη του ιού που εμφανίστηκε σε ορισμένα clusters», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πρόσθεσε στη συνέχεια: «Συνεπώς θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ο κάθε θεσμός, ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, είτε περιφερειάρχης, είτε δήμαρχος είτε και οι άλλοι θεσμοί. Όλοι μαζί είμαστε συνυπεύθυνοι για να πάμε μέχρι το τέλος, έτσι ώστε κάποια στιγμή με το εμβόλιο να απελευθερωθούμε».

Αυστηρές ποινές για όσους λειτουργούν τα μπαρ

Έπειτα, όσο αφορά τους επαγγελματίες που έχουν μετατρέψει τα μπαρ και τις καφετέριες τους σε ορθάδικα, ο υπουργός προανήγγειλε αυστηρές ποινές.

«Έχουν δίκιο, είναι αγανακτισμένοι, έχουν στερηθεί εισόδημα, αλλά η κυβέρνηση τούς βοηθάει πάρα πολύ με μία σειρά από οικονομικά μέτρα. Όμως δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία και αυτό αποτελεί την ύψιστη πολιτική μας απόφαση και προτεραιότητα. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι κουράγιο, ας σφίξουμε τα δόντια μέχρι να τελειώσει αυτή η περιπέτεια», δήλωσε συγκεκριμένα.

Συστηματικά πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί πλέον

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, είπε ότι «γίνονται πια κανονικά και συστηματικά» και απευθυνόμενος προς τους πολίτες σημείωσε: «Κάντε κουράγιο μέχρις ότου βγούμε από το τούνελ την άνοιξη, όπου θα έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού των ευάλωτων και των ηλικιωμένων ανθρώπων».

Δεν θα πραγματοποιηθεί το καρναβάλι

Τέλος, σχετικά με το καρναβάλι, ο Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί.

«Είναι προφανές πως δεν μπορούν να υπάρξουν καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα κάτω από τέτοιες συνθήκες», δήλωσε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

219 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα ενεργά κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ανέρχονται στα 219, εκ των οποίων τα 183 εντοπίζονται στον δήμο της Πάτρας. Αντίστοιχα, οι στενές επαφές των ενεργών κρουσμάτων αγγίζουν τις 435, ενώ οι 147 από αυτές εμφανίζουν ήδη συμπτώματα.

κρούσματα σε Αχαΐα

Πάτρα

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση