Αρχική COVID-19 Ισραήλ: Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech μειώνει τη μεταδοτικότητα κατά 90%

Ισραήλ: Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech μειώνει τη μεταδοτικότητα κατά 90%

0
πρόγραμμα εμβολιασμού Ισραήλ φωτο abc news
πρόγραμμα εμβολιασμού Ισραήλ φωτο: As published on abc News.
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δεν ήταν ξεκάθαρο έως τώρα το κατά πόσο οι εμβολιασθέντες  μπορούσαν να μεταδώσουν πλέον το νέο κορονοϊό. Νέα ισραηλινή μελέτη αποκαλύπτει τώρα ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech μειώνει σημαντικά τη μεταδοτικότητα για όσους έχουν εμβολιασθεί.

“Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, το εμβόλιο αυτό προστατεύει το 90% από τη μετάδοση του κορονοϊού”, αναφέρει η γερμανική “Bild”, ενώ η μελέτη βασίζεται σε δεδομένα από 1,17 εκατομμύρια εμβολιασμένους Ισραηλινούς. Τα εμβολιασμένα άτομα δεν προστατεύονται μόνο από τη νόσο, αλλά υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα ότι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να τους μολύνουν.

Ο Karl Lauterbach του γερμανικού SPD εκφράζει την ελπίδα με βάση τα τελευταία δεδομένα ότι το εμβόλιο των Pfizer/Biontech μπορεί εν τέλει να επιτύχει την «πολυπόθητη» ανοσία της αγέλης. “Αυτές οι αξιολογήσεις έχουν μεγάλη σημασία. Είναι η πρώτη σαφής ένδειξη ότι δεν έχετε μολυνθεί και δεν υπάρχει μεταδοτικότητα μετά τον εμβολιασμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο “Bild am Sonntag”. Ο εμβολιασμός επιτυγχάνει πραγματικά την ανοσία της αγέλης “και την επιστροφή στην κανονική ζωή”.

Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν έτσι την υψηλή αποτελεσματικότητα που είχε προσδιοριστεί προηγουμένως σε κλινικές μελέτες. Δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, το εμβόλιο προστατεύει επίσης το 99,2% από σοβαρή νόσο και το 98,9% από θανατηφόρα έκβαση.

Η πιο πετυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού

Η ισραηλινή εκστρατεία εμβολιασμού θεωρείται η πιο επιτυχημένη στον κόσμο. Στο Ισραήλ, το οποίο έχει περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, 4,25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19. Ενώ, 2,88 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου που είναι απαραίτητες για πλήρη ανοσοποίηση. Ταυτόχρονα, όλοι όσοι είναι 16 ετών και άνω μπορούν τώρα να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό και τα σχολεία και πολλά καταστήματα επιτρέπεται πλέον να ανοίξουν ξανά σε αυτό το πλαίσιο.

Με πληροφορίες από ntv.de, mdi / rts / AFP

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση