Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια X. Θεοχάρης: Το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό

X. Θεοχάρης: Το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό

0
Χάρης Θεοχάρης Καθημερινή
Χάρης Θεοχάρης /Καθημερινή
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

To 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό, εκτιμά ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται σε συνεργασίες με χώρες στις οποίες ο εμβολιασμός κατά του covid-19 θα έχει προχωρήσει.

Μάλιστα, η πολιτική ηγεσία του τουρισμού, με όχημα την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ, θα επιχειρήσει να τη χρησιμοποιήσει σαν ένα μοντέλο για τα επόμενα ανοίγματα που θα πραγματοποιηθούν στις σχέσεις της Ελλάδας με άλλα κράτη.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Υπουργός σε συνέντευξή του την Κυριακή στο Money Review της Καθημερινής, όπου εξηγεί: “Σε χώρες στις οποίες ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, η αισιοδοξία αρχίζει να επικρατεί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό διακοπών, ταξιδιών αναψυχής, κρατήσεων κτλ. Αυτή είναι μια τάση, την οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουμε».

To πιστοποιητικό εμβολιασμού κερδίζει έδαφος

Σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τόνισε αυτό κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ε.Ε., ενώ τα rapid test θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

“Οι εξελίξεις στο μέτωπο κατά της πανδημίας, η διαθεσιμότητα των rapid test, καθώς και η ροή των τουριστών στην Ελλάδα είναι οι βασικοί παράγοντες οι οποίοι θα προσδιορίσουν τα μέτρα που θα εφαρμόσουμε. Τα rapid test είναι ένα εργαλείο χρήσιμο, που φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουμε κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό για τους ελέγχους στα σύνορά μας”, εξηγεί.

Ερωτηθείς για την εξέλιξη της νέας τουριστικής χρονιάς, ο κ. Θεοχάρης αναφέρει με αισιοδοξία: “Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας, αξιολογώντας και προσπαθώντας να κάνουμε μια σχετικά ασφαλή εκτίμηση για το τι θα συμβεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, μπορώ να σας πω ότι το 2021 θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά από την περσινή. Αυτό είναι βέβαιο.

Πάντως, θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω ότι, όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς, αυτό θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνον αν από σήμερα σηκώσουμε όλοι τα μανίκια, κάνουμε όλους τους σχεδιασμούς, υλοποιήσουμε επιχειρησιακά ό,τι αποφασιστεί και τρέξουμε όλοι μαζί, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να ενισχύσουμε και να εξυψώσουμε το «brand name» της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και όσο πιο εμφατικά γίνεται. Να κάνουμε, δηλαδή, ό,τι κάναμε και το 2020, όταν ανοίξαμε με απόλυτη ασφάλεια και μεγάλη επιτυχία τον ελληνικό τουρισμό. Εφέτος μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙσραήλ: Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech μειώνει τη μεταδοτικότητα κατά 90%
Επόμενο άρθροLockdown: Πιθανή παράταση κατά μια εβδομάδα- Συναγερμός στην Κ. Ευρώπη από τις μεταλλάξεις