Αρχική COVID-19 Β. Κικίλιας: Προχωράμε στους εμβολιασμούς με βάση τη διάθεση των εμβολίων

Β. Κικίλιας: Προχωράμε στους εμβολιασμούς με βάση τη διάθεση των εμβολίων

0
Βασίλης Κικίλιας
Εικόνα: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων κατά του κορονοϊού είναι ένα γεγονός που έχει επιφέρει αναστάτωση ενώ μάλιστα απασχολεί έντονα τις κυβερνήσεις. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, λαμβάνοντας υπόψιν του τις επικείμενες καθυστερήσεις, υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, την ανησυχία που προκύπτει και τόνισε πως «προχωράμε στους εμβολιασμούς με βάση τη διάθεση των εμβολίων».

Μάλιστα, την ίδια στιγμή, άφησε σαφείς αιχμές, τόσο για τις φαρμακοβιομηχανίες, όσο και για την ΕΕ.

«Οφείλουμε να εξετάσουμε κάτι πολύ σημαντικό που σε μεγάλο βαθμό θα συνδιαμορφώσει το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Η Ε.Ε. οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος, απέναντι σε επιχειρηματικούς ή διακρατικούς ανταγωνισμούς. Οι επιχειρήσεις να αντιληφθούν ότι το σημαντικότερο μερίδιο της χρηματοδότησης για τα εμβόλια προήλθε από τα χρήματα των πολιτών. Τα κράτη – μέλη και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν πως χωρίς υγεία δεν υπάρχει οικονομία» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, μίλησε με θετικά συναισθήματα για την προσπάθεια της Ελλάδας στο σχέδιο εμβολιασμού, αναφερόμενος μάλιστα σε μια τεράστια αλυσίδα logistics, που αφορά μια σειρά κρατικών υπηρεσιών και υπουργείων.

Τέλος να σημειωθεί ότι, ο υπουργός ανέφερε ότι είναι νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με με την πορεία της πανδημίας έπειτα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς τα μαγαζιά άνοιξαν πριν από 8 ημέρες. Για το λόγο αυτό ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα 5 με 6 ημέρες.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση