Αρχική COVID-19 Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων – “Βράζει” η Αττική

Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων – “Βράζει” η Αττική

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στα ίδια υψηλά επίπεδα με χθες κινείται ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζει μείωση αργή αλλά σταθερή, ενώ οι θάνατοι εμφανίζονται αυξημένοι σε σύγκριση με χθες.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 858 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Μετά και τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα μας ανέρχεται στα 154083, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5893 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47802 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας ακολουθεί μια πτωτική αργή αλλά σταθερή πορεία. Χαρακτηριστικά, σήμερα καταγράφεται ο αριθμός των 274 ατόμων. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 194 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 1090 ασθενείς.

Τέλος, ο αριθμός των θανάτων σήμερα είναι αυξημένος σε σχέση με χθες καθώς καταγράφονται 32 νέοι. Έτσι ο συνολικός αριθμός θανόντων φθάνει τους 5724 συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3367 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο “κόκκινο” η Αττική

Σχεδόν τα μισά κρούσματα κορονοϊού συγκεντρώνει η Αττική, έχοντας για ακόμα μία ημέρα την αρνητική πρωτιά.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών συγκεντρώνει τα 104 κρούσματα, ενώ παράλληλα σε δυσχερή κατάσταση βρίσκεται ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 76 κρούσματα και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 63.

Πρόβλεψη για αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τέλος Μαρτίου

Την ίδια στιγμή οι ειδικοί βρίσκονται σε εγρήγορση για την συνέχεια εν όψη και του ανοίγματος γυμνασίων και λυκείων.

«Το θέμα είναι το τι θα κάνουμε από Δευτέρα, το αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαι υπέρ αν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μεγάλο αριθμό τεστ και διευρυμένο αριθμό αλληλουχίσεων των δειγμάτων. Αν δεν γίνει καλό θα ήταν να μην ανοίξουμε. Τεχνικά μπορούμε να το κάνουμε», υπογράμμισε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο MEGA.

«Πιστεύω ότι θα είμαστε κοντά στα 1.000 και λίγο παραπάνω. Με δεδομένο το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού θα βλέπουμε περαιτέρω αύξηση, μεγαλύτερη από ότι θα θέλαμε. Προς τον Μάρτη θα πάμε σε αυξημένα κρούσματα», πρόσθεσε.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση