Αρχική COVID-19 Τον εμβολιασμό ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία αναλαμβάνει ο ΙΣΑ και η...

Τον εμβολιασμό ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία αναλαμβάνει ο ΙΣΑ και η ΠΑ

0
εμβόλιο
Διαφήμιση

Η διαδικασία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει και όλοι οι αρμόδιοι φορείς σπεύδουν για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή της. Έτσι, τον εμβολιασμό των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προτίθενται να αναλάβουν τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όσο και η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, για την επίτευξη αυτού του σκοπού, ο ΙΣΑ και ο ΠΑ, θα διαθέσουν στο υπουργείο Υγείας, τα εξειδικευμένα κλιμάκιά τους, προκειμένου να συμβάλλουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

Πρόκειται για 2 ασθενοφόρα και 10 κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι, στελεχωμένες με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

«Ο εμβολιασμός των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να μετακινηθούν είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως καθώς πρόκειται για μία ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού που κινδυνεύει από τις επιπλοκές της Covid-19 λοίμωξης και θα πρέπει να προηγηθεί στον εμβολιασμό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Αττικής, πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, προτίθενται να διαθέσουν στο υπουργείο Υγείας, τα εξειδικευμένα κλιμάκιά τους και δύο ασθενοφόρα προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και να πραγματοποιηθεί άμεσα και με ασφάλεια, ο εμβολιασμός της ευαίσθητης αυτής ομάδας του πληθυσμού.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση