Αρχική COVID-19 Τα πάντα γύρω από τα εμβόλια

Τα πάντα γύρω από τα εμβόλια

0
Στιγμιότυπο από την εκπομπή Special Report 05/01/2021
Στιγμιότυπο από την εκπομπή Special Report 05/01/2021
Διαφήμιση

Τα πάντα γύρω από τα εμβόλια, την πανδημία του κορονοϊού, το πως θα καλυφθεί εμβολιαστικά ο πληθυσμός της Ευρώπης, αλλά και τη διανομή τους, αποκάλυψαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής “Special Report” του ANT1, όπου μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μίλησε στη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες τόσο για την πανδημία, όσο και για την προσωπική του περιπέτεια με την Covid-19.

Παράλληλα αποσαφηνίζονται πολλές απορίες ανεξαρτήτως σημαντικότητας που βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα τι θα μας προσφέρει ο εμβολιασμός και πως θα διεξαχθεί.

Σημαντική ήταν και η διαβεβαίωση του κ. Σχοινά ότι υπάρξουν πολλά εμβόλια και επάρκεια δόσεων για όλους. Ενώ, υπογράμμισε ότι πρόκειται περί ενός μικρού θαύματος, “Μέσα σε πολύ λίγους μήνες, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταφέρει να διαπραγματευτεί με όλες τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια που έχουν την δυνατότητα έγκρισης σε χρόνο ρεκόρ και σε έναν αριθμό πρωτοφανή. Έχουμε καταφέρει να προαγοράσουμε συνολικά 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις εφτά εταιρείες που τα παράγουν, αριθμός υπεραρκετός για να καλυφθούν όλοι οι Ευρωπαίοι με ασφαλή εμβόλια. Θα έχουμε πολλά εμβόλια και σε επαρκείς δόσεις για όλους τους Ευρωπαίους».

Σχετικά δε, με τις ανησυχίες περί “φακελώματος” των εμβολιασθέντων, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είπε ότι είναι απόλυτα λογικό κάθε κράτος μέλος να διατηρεί μητρώο εμβολιασθέντων, τονίζοντας όμως ότι η κοινοτική αρμοδιότητα “δεν φτάνει μέχρι στο σημείο να επιβάλλει ενιαίους κανόνες για τη χρήση υγειονομικών διαβατηρίων που θα δίνουν πρόσβαση σε ορισμένες δραστηριότητες”. Με λίγα λόγια αυτό αφορά την κάθε εθνική αρμοδιότητα και το κάθε κράτος – μέλος.
Παράλληλα, η εκπομπή παρακολουθεί την εντυπωσιακή ιστορία κατασκευής των συγκεκριμένων εμβολίων, αλλά και αυτή της προσφοράς του ανδρόγυνου Γερμανών γιατρών τουρκικής καταγωγής, Ογκούρ Σαχίν και Οζλέμ Τούρετσι, που βρίσκονται πίσω από την επιτυχία της ανακάλυψης του εμβολίου της BioNTech και που από τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα “σχεδίαζαν και διατύπωναν με ακρίβεια, ενώ ερμήνευαν με μεγάλη επιμέλεια τα αποτελέσματα”. Μάλιστα, εξηγείται πως χρησιμοποίησαν πλεονεκτικά υπάρχουσα έρευνα για τον καρκίνο στην περίπτωση του εμβολίου.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Special Report, ANT1

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση