Αρχική COVID-19 Ποιος ήταν ο Larry King – Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος...

Ποιος ήταν ο Larry King – Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος παρουσιαστής

0
gettyimages hollywood reporter Larry King
gettyimages hollywood reporter Larry King
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κατέληξε σε ηλικία 87 ετών στο Los Angeles ο διάσημος Aμερικανός παρουσιαστής Larry King και ενδεχομένως λόγω επιπλοκών μετά από λοίμωξη covid-19, έχοντας παρέλθει ένας μήνας από την έναρξη νοσηλείας του.

Το θάνατό του επιβεβαίωσε το πρωί του Σαββάτου ο γιός του, ενώ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση:

“Με μεγάλη λύπη, η Ora Media ανακοινώνει το θάνατο του συνιδρυτή, παρουσιαστή και φίλου, Larry King, ο οποίος έφυγε σήμερα το πρωί στην ηλικία των 87 στο νοσοκομείο Cedars-Sinai”

O Larry King παρουσίαζε την εκπομπή “Larry King Live” στον τηλεοπτικό σταθμό CNN για πάνω από 25 χρόνια. Ενώ, στο ενεργητικό του μετρά αναρίθμητες συνεντεύξεις από υποψήφιους προέδρους, διασημότητες, αθλητές, τηλεοπτικούς αστέρες και ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Το 2010 είχε αποσυρθεί, αφήνοντας πίσω του πάνω από 6.000 επεισόδια βιντεοσκόπησης της εκπομπής του και τουλάχιστον 40.000 συνεντεύξεις. Η εκπομπή ήταν η μακροβιότερη στην ιστορία και αυτό της εξασφάλισε ρεκόρ Γκίνες.

Και δεν ήταν μόνο εξαιρετικός παρουσιαστής, αλλά και συντάκτης, διατηρώντας την επιτυχημένη στήλη USA Today για πάνω από 20 χρόνια.

Ο Larry King που το πραγματικό του όνομα ήταν Λόρενς Χάρβεϊ Ζάιγκερ είχε χαρακτηριστική φυσιογνωμία και αποτυπώθηκε στη μνήμη των τηλεθεατών με τα γυαλιά και τις τιράντες που προτιμούσε να φορά.

Γεννήθηκε στο Brooklyn το 1933 και η ζωή του ήταν πράγματι ένα success story, αφού αναδύθηκε από την εργατική τάξη σε εμβληματική φυσιογνωμία της τηλεόρασης και το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν του χαρίστηκε.

Ο ίδιος είχε χάσει τον πατέρα του όταν ήταν μόλις 10 ετών.

Το 2020 έχασε δύο παιδιά με διαφορά εβδομάδων

Επιτυχημένη ναι, αλλά χαρούμενη ίσως όχι, ίσως όχι συνέχεια. Ο King έχασε δύο παιδιά και μάλιστα εντός του 2020. Τα παιδιά αυτά ήταν και τα δύο από το γάμο του με την Αλίν Άτκινς και επρόκειτο για τον υιοθετημένο γιο του Άντι και την κόρη τους Τσάια.

Η Τσάια κατέληξε μετά από μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 51 ετών, όταν μόλις πριν από 2 εβδομάδες είχε χάσει και τον 65χρονο Άντι.

Ο πατέρας τους είχε κάνει συνολικά 8 γάμους, με 7 γυναίκες, καθώς η Αλίν Άτκινς ήταν ο 3ος και ο 5ος γάμος του. Ο Larry απέκτησε συνολικά 5 παιδιά, 9 εγγόνια και 4 δισέγγονα. Ενώ, η προσωπική του ζωή ήταν αντικείμενο των media ακατάπαυστα.

Μια σειρά από μάχες

Ο ίδιος, μανιώδης καπνιστής, αγχωτικός και πολυάσχολος, έπαθε έμφραγμα στα 53 του έτη, το 1987, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχε χάσει τη ζωή του ο δικός του πατέρας σε ηλικία 44 ετών. Μόνο που ο Larry επιβίωσε, αν και την ίδια χρονιά διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 2. Χρόνια αργότερα επρόκειτο να δώσει μια ακόμα μεγαλύτερη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ήταν το 2017, από όπου άρχισε μια πτωτική πορεία ταλαιπωρίας, που οδήγησε σε εγκεφαλικό το 2019, με αποτέλεσμα να κινείται πλέον με περιπατητήρα, ενώ σταμάτησε την οδήγηση.

Πριν από ένα περίπου μήνα διαγνώστηκε και νοσηλεύτηκε με κορονοϊό. Αυτή τη μάχη δε μπόρεσε να νικήσει.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση