Αρχική COVID-19 Pfizer: Γιατί μειώνονται οι παραδόσεις του εμβολίου στην ΕΕ

Pfizer: Γιατί μειώνονται οι παραδόσεις του εμβολίου στην ΕΕ

0
εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μειώνονται προσωρινά οι παραδόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη, έτσι ώστε να αναβαθμίσει το δυναμικό της παραγωγικής αλυσίδας της, όπως ανακοίνωσαν η αμερικανική εταιρεία και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Νορβηγίας

Συγκεκριμένα, η Pfizer περιορίζει την παραγωγή εμβολίων με στόχο να αναβαθμίσει τα εργοστάσια της και να παράγει 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου ετησίως αντί για 1,3 δισεκατομμύρια, εξήγησε το νορβηγικό Ινστιτούτο.

«Αναμέναμε 43.875 δόσεις εμβολίου από την Pfizer την επόμενη εβδομάδα. Τώρα φαίνεται ότι θα λάβουμε 36.075 δόσεις. Η προσωρινή μείωση θα αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν έχει αποσαφηνισθεί πόσος χρόνος θα χρειαστεί προκειμένου η Pfizer να επανέλθει στο μάξιμουμ της παραγωγικής ικανότητας» υπογράμμισε το ινστιτούτο.

Μείωση εμβολίων για Γενάρη – Αύξηση για τέλη Φλεβάρη και Μάρτη

Η διαδικασία αναβάθμισης των μονάδων παραγωγής θα έχει ως αποτέλεσμα την προσωρινή μείωση των παραδόσεων του εμβολίου, αλλά την σημαντική αύξηση στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η Pfizer, ανακοίνωσε: «θα επηρεάσει προσωρινά τις αποστολές από το τέλος του Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, θα προσφέρει όμως σημαντική αύξηση στην διαθεσιμότητα δόσεων στο τέλος του Φεβρουαρίου και τον Μάρτιο», ανακοίνωσε η Pfizer.

Έλλειψη εμπιστοσύνης για τις μελλοντικές παραδόσεις

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες διαμαρτύρονται και δηλώνουν ότι λαμβάνουν μικρότερο αριθμό δόσεων του εμβολίου από αυτόν που περίμεναν. Την ίδια στιγμή εκφράζουν έλλειψη εμπιστοσύνης για την παραλαβή των μελλοντικών δόσεων του εμβολίου, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές στο Reuters.

Το ένα τρίτο των 27 χωρών-μελών της ΕΕ ανέφερε ότι παραλαμβάνει «ανεπαρκή» αριθμό δόσεων κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης των υπουργών Υγείας την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Pfizer υποστηρίζει ότι οι παραδόσεις γίνονται «σύμφωνα με το συμφωνημένο πρόγραμμα» και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή, αλλά τα χρονοδιαγράμματα είναι βελτιστοποιημένα και υπόκεινται σε αλλαγές.

Να σημειωθεί ότι, οι εταιρείες Pfizer και BioNTech έχουν συνάψει δύο συμβόλαια με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων το 2021.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση