Αρχική Διάστημα Ταξίδι στο Διάστημα – Σκάφος του Μπέζος έκανε την τελική πρόβα

Ταξίδι στο Διάστημα – Σκάφος του Μπέζος έκανε την τελική πρόβα

0
διάστημα
Διαφήμιση

Το σκάφος New Shepard της Blue Origin, μιας εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, προγραμματίζει πτήσεις στο όριο του Διαστήματος. Πριν αρχίσουν οι κρατήσεις για την θεαματική πτήση, το New Shepard μετέφερε ένα ανδρείκελο σε μια σύντομη πτήση πάνω από το Τέξας, πραγματοποιώντας την τελευταία του πρόβα.

Η τελευταία πρόβα ολοκληρώθηκε

Συγκεκριμένα, η εξαθέσια κάψουλα, τοποθετημένη στην κορυφή ενός επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου έφτασε σε ύψος 105 χιλιομέτρων, πέντε χιλιόμετρα πάνω από το επίσημο όριο του Διαστήματος. Καθώς κατευθύνονταν προς τα πάνω ανέπτυξε ταχύτητα 3.600 χιλιομέτρων την ώρα, λίγο περισσότερο από ένα χιλιόμετρο ανά δευτερόλεπτο.

Το ανδρείκελο, επονομαζόμενο ως Skywalker πέρασε τρία λεπτά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Την ίδια στιγμή το σκάφος περιστρέφονταν αργά γύρω από τον άξονα του με σκοπό να προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών.

Το σκάφος επέστρεψε αυτόματα και προσεδαφίστηκε κοντά στο σημείο από όπου είχε απογειωθεί.

Η κάψουλα με το ανδρείκελο προσγειώθηκε ομαλά με αλεξίπτωτο μέσα σε περίπου 10 λεπτά μετά την εκτόξευση.

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

14 δοκιμαστικές πτήσεις από το 2015

Από το 2015, το New Shepard έχει υποστεί σε 14 δοκιμαστικές πτήσεις. Ωστόσο, αυτή η τελευταία φορά ήταν και η μόνη που το σκάφος εκτοξεύτηκε πλήρως εξοπλισμένο για επανδρωμένες αποστολές.

Στόχος η καλύτερη δυνατή εμπειρία

Οι δημιουργοί του σκάφους έχουν προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια, έτσι ώστε οι επιβάτες να απολαύσουν το θέαμα στο έπακρο. Έτσι, έχουν επενδύσει το εσωτερικό της κάψουλας με πάνελ ηχομόνωσης και σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας και της υγρασίας, για να μην θαμπώνουν τα μεγάλα τζάμια.

Σύντομα αναμένονται οι θεαματικές πτήσεις

Οι πρώτες μισθωμένες πτήσεις του New Shepard είχαν προγραμματιστεί αρχικά για το 2020. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού έβαλε φρένο στο συγκεκριμένο πλάνο.

Η Blue Origin ελπίζει να καταφέρει να πραγματοποιήσει τις εντυπωσιακές πτήσεις της την φετινή χρονιά. Βέβαια, προς το παρόν δεν δέχεται κρατήσεις, ούτε έχει κάνει γνωστό το κόστος του εισιτηρίου.

Διαφήμιση