Αρχική Μεταφορές Έρχεται ειδικό σώμα της αστυνομίας στις συγκοινωνίες της Αττικής

Έρχεται ειδικό σώμα της αστυνομίας στις συγκοινωνίες της Αττικής

0
μέσα συγκοινωνίας
Διαφήμιση

Τη δημιουργία ειδικού σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία και την ασφάλεια στα συγκοινωνιακά δίκτυα της Αττικής, εξετάζει η κυβέρνηση μετά τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου στο Μετρό, όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στον ΣΚΑΪ, φέρνοντας στο προσκήνιο μία παλιότερη πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ξυλοδαρμός εργαζομένου στο μετρό

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη στον σταθμό μετρό της Ομόνοιας, δύο αρνητές της μάσκας προχώρησαν σε μία βίαιη πράξη που αφορούσε τον ξυλοδαρμό 53χρονου σταθμάρχη, ο οποίος τους έκανε παρατήρηση που δεν φορούσαν μάσκα και που είχαν ανεβάσει τα πόδια τους στα καθίσματα.

Να σημειωθεί ότι, τα πρόσωπα των δραστών καταγράφηκαν από τις κάμερες και φαίνονται πεντακάθαρα. “Σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες” , υπογράμμισε ο υπουργός.

Κ. Καραμανλής: “Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα νόμου και τάξης στα ΜΜΜ”

Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το συγκεκριμένο περιστατικό και υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε τον χώρο που βρισκόμαστε».

Ένταξη ειδικού σώματος της αστυνομίας στα ΜΜΜ

Με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού έρχεται στο προσκήνιο ένα ζήτημα που είχε συζητηθεί ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε: η δημιουργία ενός ειδικού σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. 

«Εξετάζουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής. Ένα σώμα που θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στο μετρό, θα δώσει τη λύση που περιμένουμε. Άλλωστε είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και είναι ευθύνη της πολιτείας να υπάρχει νόμος και τάξη», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης

Έπειτα, ο υπουργός τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το σώμα αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι μέχρι τότε τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλους τους σταθμούς θα αυξηθούν.

Διαφήμιση