Αρχική COVID-19 Νέο στέλεχος covid-19 με υψηλή μεταδοτικότητα εντοπίστηκε στην Ελβετία

Νέο στέλεχος covid-19 με υψηλή μεταδοτικότητα εντοπίστηκε στην Ελβετία

0
Σεν Μόριτζ
Σεν Μόριτζ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο εντοπισμός νέου υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγμένου στελέχους του SARS-COV-2 οδήγησε τις υγειονομικές αρχές στην Ελβετία να θέσουν σε καραντίνα δύο ξενοδοχεία και να κλείσουν τις σχολές του σκι στον δημοφιλή προορισμό χειμερινής αναψυχής Σεν Μόριτζ για να θέσουν υπό έλεγχο τη νέα εστία μετάδοσης.

Συγκεκριμένα στο Γκριζόν, την πόλη των 5.200 κατοίκων και φημισμένη ως γενέτειρα των σύγχρονων χειμερινών αθλημάτων, θα διενεργηθούν μαζικά τέστ ανίχνευσης του ιού στους κατοίκους και οι αρχές έκαναν έκκληση να φορούν όλοι μάσκα.

“Περίπου 12 κρούσματα έχουν γίνει αυτή τη στιγμή γνωστά σε δύο ξενοδοχεία. Για να προστατεύσουμε την υγεία του πληθυσμού και των ενοίκων, το υπουργείο Υγείας έθεσε σε καραντίνα τα δύο ξενοδοχεία και διέταξε τη διενέργεια τεστ για κορονοϊό για τους υπαλλήλους και τους ενοίκους”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση χωρίς καμία άλλη ενημέρωση για την εθνικότητα των κρουσμάτων ή το ίδιο το στέλεχος του ιού.

Την ίδια ώρα, και ενώ έχουν κλείσει εστιατόρια, μπαρ, θέατρα και χώροι ψυχαγωγίας, τα τελεφερίκ λειτουργούν κανονικά για τη μεταφορά των σκιέρ στις πίστες του σκι, όπου τηρούνται αυστηροί κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση