Αρχική COVID-19 Ν. Παπαθανάσης: Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα – Η εστίαση αργεί

Ν. Παπαθανάσης: Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα – Η εστίαση αργεί

0
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

“Πέραν των μέτρων, τα οποία συνεχίζονται, με την πρώτη δυνατότητα που μπορεί να δοθεί να ανοίξει η παράδοση εκτός, θα γίνει. Το υπουργείο έχει και τους κανόνες και τα μέτρα που μπορεί να λειτουργήσει. Το click away ήταν ένα μέτρο, το οποίο λειτούργησε αποτελεσματικά, υπήρχε ένας επιπρόσθετος τζίρος, καθότι οι μεταφορικές δεν μπορούσαν να παραδώσουν” είπε και συμπλήρωσε ότι “Αναμένουμε τις αποφάσεις των επιστημόνων σχετικά με το αν υπάρχουν περιθώρια για αύξηση της κινητικότητας με το όποιο άνοιγμα της αγοράς”. Ενώ, όταν λειτουργήσουν και οι αγορές με ραντεβού, αυτό θα μπορεί να είναι με ένα ή και περισσότερα άτομα, ανάλογα με το εμβαδό του καταστήματος.

Προτεραιότητα σε ένδυση και υπόδηση

Πάντως για το άνοιγμα των καταστημάτων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε νωρίτερα “το ότι δεν άνοιξαν αυτή την εβδομάδα, που κανονικά θα ξεκινούσαν οι εκπτώσεις είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, θα το διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό”, επισημαίνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, συζητώντας με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Ο υπουργός προανήγγειλε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι έχει σχέδια μέτρων στήριξης για το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων, αλλά και σε προτεραιότητα τον κλάδο της ένδυσης και υπόδησης και θέλει να του δοθεί χρόνος για να εφαρμόσει το πλάνο.

Είναι πολύ νωρίς για να ανοίξει η εστίαση

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το άνοιγμα της εστίασης υπάρχει ακόμα δρόμος. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Αρκετά καταστήματα στον κλάδο της εστίασης λειτουργούν με παράδοση, επομένως έχουν μια λειτουργία, αλλά σαφώς αυτή είναι ένα υποσύνολο της κανονικής λειτουργίας. Καθώς πάμε προς το τέλος κι ενώ τρέχουν τα μέτρα και όποια άλλα μέτρα ανακοινωθούν σύντομα, θα κάνουμε απολογισμό και θα δούμε ακριβώς τη στήριξη που χρειάζεται. Πάντως, επειδή η εστίαση είναι πολύ σημαντική και μετρά περίπου το 40% της οικονομίας, η κυβέρνηση θα σταθεί κοντά της γιατί είναι πολύ καιρό κλειστή. Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα της εστίασης”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση