Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Συνεχίζεται η διανομή εμβολίων στη χώρα – Ποιες πόλεις ξεκινάνε τους...

Κορονοϊός: Συνεχίζεται η διανομή εμβολίων στη χώρα – Ποιες πόλεις ξεκινάνε τους εμβολιασμούς αύριο

0
εμβολιασμός
Διαφήμιση

Η μεταφορά των εμβολίων κατά του κορονοϊού συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, παραδόθηκαν τα πρώτα εμβόλια στην Κρήτη, στην Κόρινθο, στην Κοζάνη και στα Τρίκαλα και αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Κρήτη

Στο ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου), μεταφέρθηκαν τα εμβόλια που αποτελούν την πρώτη παρτίδα εμβολίων που, από αύριο το πρωί, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στις 08:00, θα αρχίσουν να χορηγούνται σε εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ Δημήτρης Αλιμπέρτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη, για την άριστη συνεργασία και συνεισφορά της ΕΛΑΣ στην ασφαλή μεταφορά των εμβολίων.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η διαδικασία για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που υπηρετούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την κλινική Covid-19, που έφτασαν σήμερα το μεσημέρι κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

H μεταφορά των εμβολίων πραγματοποιήθηκε με ειδικό όχημα του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Κόρινθος

Οι πρώτες παρτίδες για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού κατέφτασαν και στην Κόρινθο, τα οποία παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου σήμερα το μεσημέρι, συνοδευόμενα από περιπολικά οχήματα της αστυνομίας.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο, για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρης Καρπούζης.

Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν και στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, σήμερα λίγο μετά τις 12.40.

Πρόκειται για τα πρώτα 200 εμβόλια.

Μία αντίστοιχη παρτίδα έφτασε και στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, σήμερα γύρω στις 12 το μεσημέρι.

Τρίκαλα

Οι πρώτες δόσεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού παραδόθηκαν και στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, σήμερα το πρωί.

Η παράδοση έγινε παρουσία του Υποδιοικητή της 5ης Υ.Πε Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Ηλία Τσιαούση, του Διοικητή του Γ.Ν. Τρικάλων, Κωνσταντίνου Γρηγορίου και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Στέφανου Τσουρβάκα.

Αύριο θα ξεκινήσει και στα Τρίκαλα η χορήγηση του εμβολίου  για το υγειονομικό προσωπικό σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση