Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Σε επιφυλακή ο πλανήτης για νέο κύμα πανδημίας – Τι νέα...

Κορονοϊός: Σε επιφυλακή ο πλανήτης για νέο κύμα πανδημίας – Τι νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ

0
κορονοϊός, κόσμος
Διαφήμιση

Η νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε και ενώ το 2020 έμεινε πίσω δεν μπορούμε να το πούμε το ίδιο και για την πανδημία του κορονοϊού, καθώς ένα δεύτερο κύμα εξαπλώνεται. Παράλληλα, νέα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ, ενώ μάλιστα υπάρχουν και καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα των εμβολιασμών. Την ίδια στιγμή η πιο μεταδοτική μετάλλαξη του ιού έχει επιβεβαιωθεί σε τουλάχιστον 35 χώρες.

ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από την πανδημία του κορονοϊού, με περισσότερους από 347.500 νεκρούς, κατέρριψε για ακόμα μία φορά τραγικά ρεκόρ. Απόδειξη των τραγικών ρεκόρ, η καταγραφή 20 εκατομμυρίων κρουσμάτων και πάνω από 125.000 νοσηλευομένων.

Μέχρι και την χθεσινή μέρα η πρώτη δόση του εμβολίου χορηγήθηκε μόνο σε 2,8 εκατομμύρια πολίτες. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός καθώς απέχει κατά πολύ από τον δηλωμένο στόχο για 20 εκατ. εμβολιασθέντες ως το τέλος του 2020.

Βρετανία

Η Βρετανία ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των νοσοκομείων εκστρατείας καθώς η ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων ξεπερνάει τα 50.000.

Παράλληλα, στο Λονδίνο κλείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μάλιστα, στη Βρετανία θα επιτρέπει να εμβολιάζονται κάποιο με δόσεις από διαφορετικά εμβόλια κατά του κορονοϊού, παρόλο που δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον αν ο συνδυασμός αυτός προσφέρει την απαραίτητη προστασία.

Γαλλία

Η Γαλλία, η 5η σε παγκόσμια κατάταξη ως προς τον αριθμό κρουσμάτων, επιβάλει από σήμερα νέο μέτρο περιορισμού.

Από τις 6 το απόγευμα σήμερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία σε 15 γεωγραφικά διαμερίσματα.

Ασία

Στην Ασία, η πανδημία αρχίζει και πάλι “φουντώνει” και για αυτό το Τόκιο επιθυμεί την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ταυτόχρονα, η Νότια Κορέα λαμβάνει πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Σεούλ και σε γειτονικές περιοχές.

Αυστραλία

Στην Αυστραλία, ανακοινώθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας ενώ επιβλήθηκαν και νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση