Αρχική COVID-19 Κορονoϊός: «Πράσινη» και πάλι η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC

Κορονoϊός: «Πράσινη» και πάλι η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC

0
Ελλάδα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

H Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η μοναδική στην ΕΕ που έχει πράσινο χρώμα στον χάρτη του ECDC, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους έγχρωμους χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη μέλη της ΕΕ και όπως δημοσιεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα δεδομένα που αποτυπώνονται στον χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας από τις 8 έως τις 21 Ιανουαρίου, η χώρα μας συνεχίζει να έχει το μόνο πράσινο χρώμα στην ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα στην ζώνη της Ελλάδας που θεωρείται πιο ασφαλής βρίσκονται η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα.

Επιπλέον, στο πράσινο χρώμα βρίσκεται ολόκληρη η Ελλάδα. Ενώ, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει στο «κίτρινο».

Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, εξαιρουμένων μερικών περιοχών.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται στο πορτοκαλί όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, ανά 100.000 κατοίκους.

Ωστόσο η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται στο κίτρινο χρώμα. Αυτό σημαίνει πως έχουν και λιγότερα κρούσματα το τελευταίο 14ημερο.

Παράλληλα, η Ευρώπη στο μεγαλύτερο κομμάτι της βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν 150 ή περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Να σημειώσουμε ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Τέλος, οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση