Αρχική COVID-19 Κομισιόν: Έθεσε τις κατευθυντήριες γραμμές για την απόδειξη εμβολιασμού

Κομισιόν: Έθεσε τις κατευθυντήριες γραμμές για την απόδειξη εμβολιασμού

0
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν, commission
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τις κατευθυντήριες γραμμές για τη θέσπιση ενιαίας απόδειξης εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς, ενέκριναν τα κράτη μέλη της ΕΕ, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Στόχος των οδηγιών είναι να υποστηριχθεί η διαλειτουργικότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Συνεπώς, το περιεχόμενο των πιστοποιητικών εμβολιασμού να είναι ομοιόμορφο και να καθορίζεται ένα ελάχιστο σύνολο δεδομένων για κάθε πιστοποιητικό.

Κατέθεσαν επίσης τη βάση για ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης για τη διασφάλιση της γνησιότητας και της ακεραιότητας των πιστοποιητικών. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν οι εργασίες στο δίκτυο eHealth, συμπεριλαμβανομένου του περαιτέρω προσδιορισμού των απαραίτητων μέτρων προστασίας δεδομένων και ασφάλειας.

Κυριακίδου: Τα διαλειτουργικά πιστοποιητικά θα είναι σημαντικό εργαλείο

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά ότι “Χαιρετίζω την έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών για την απόδειξη του εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς”.

“Τα διαλειτουργικά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και αφού το ξεπεράσουμε».

Οι κατευθυντήριες γραμμές στοχεύουν σε ένα σχέδιο που μπορεί να φιλοξενήσει τόσο έντυπα όσο και ψηφιακά μέσα, για να εξασφαλιστεί ευελιξία και συμβατότητα με τις υπάρχουσες εθνικές λύσεις και αυστηρή προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση