Αρχική COVID-19 Ένας 82χρονος, ο πρώτος στον κόσμο που έλαβε το εμβόλιο AstraZeneca στη...

Ένας 82χρονος, ο πρώτος στον κόσμο που έλαβε το εμβόλιο AstraZeneca στη Βρετανία

0
εμβόλιο AstraZeneca
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το Ηνωμένο Βασίλειο εμβολίασε τον πρώτο πολίτη στον κόσμο με το εμβόλιο COVID-19 από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Ο Μπράιαν Πίνκερ 82 ετών, εμβολιάστηκε στην Οξφόρδη. Και δήλωσε περήφανος που έλαβε το εμβόλιο.

Το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι χώρες που έχουν χορηγήσει τις περισσότερες δόσεις εμβολίου έως σήμερα. Αντίθετα η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες είναι από τις πιο αργές χώρες.

Μέχρι στιγμής, η Δανία έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.
Πάνω από 45.800 άτομα από τους 5,8 εκατομμύρια κατοίκους είχαν εμβολιαστεί έως τις 2 Ιανουαρίου. Δηλαδή, ποσοστό εμβολιασμού ανά 100 άτομα 0,78.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι ήταν ενθουσιασμένος από την έναρξη του δεύτερου εγκεκριμένου εμβολίου COVID-19. Το οποίο χαρακτήρισε «απόδειξη της βρετανικής επιστήμης».

Η χώρα εξασφάλισε 100 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο AstraZeneca. Το οποίο είναι πολύ φθηνότερο και πιο εύκολο να αποθηκευτεί από το εμβόλιο mRNA της Pfizer που η χώρα άρχισε να κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο.

Περισσότερες από 500.000 δόσεις θα είναι διαθέσιμες από σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Το Ηνωμένο Βασίλειο βιάζεται να εμβολιάσει τους ευάλωτους έναντι του COVID-19.

Ο Ματ Χάνκοκ είπε ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο εμβόλια είχαν χορηγηθεί μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Και ελπίζει να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τον επόμενο μήνα.

Η χώρα έχει καταγράψει 50.000 νέες καθημερινές περιπτώσεις για πολλές ημέρες ως μια νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.

Παρά τη διάθεση των εμβολίων, η κρίση στη χώρα συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς αυξάνονται οι λοιμώξεις.

Σκέψεις για εθνικό κλείδωμα

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κίρ Στάρμερ ζήτησε εθνικό κλείδωμα εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων. Κάτι που όπως είπε ο Ματ Χάνκοκ στο Sky News η κυβέρνηση δεν αποκλείει.

Ο ρυθμιστής φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε το εμβόλιο AstraZeneca για επείγουσα χρήση στις 30 Δεκεμβρίου. Καθιστώντας το την πρώτη χώρα που έδωσε το προβάδισμα στο εμβόλιο της εταιρείας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτει περισσότερα από 730 κέντρα εμβολιασμού και επιδιώκει να αυξήσει αυτόν τον αριθμό σε περισσότερα από 1.000.
Το εμβόλιο βρέθηκε να είναι έως και 90% αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές, ανέφεραν οι AstraZeneca και Οξφόρδη τον Νοέμβριο βάσει ενδιάμεσων δεδομένων από τις δοκιμές φάσης 3.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

 

Διαφήμιση