Αρχική COVID-19 Εμβόλιο Moderna: Πιθανώς προσφέρει προστασία για 2 χρόνια

Εμβόλιο Moderna: Πιθανώς προσφέρει προστασία για 2 χρόνια

0
moderna
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊου της Moderna είναι πιθανόν να προσφέρει προστασία για έως 2 χρόνια περίπου, σύμφωνα με δηλώσεις της Πέμπτης του διευθύνοντα συμβούλου της, Στέφαν Μπανσέλ. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να υπάρξει μια οριστική αξιολόγηση.

Η εταιρία βιοτεχνολογίας από τις ΗΠΑ, έλαβε χθες έγκριση για το εμβόλιό της, το οποίο ανέπτυξε το 2020 σε μόλις μερικές εβδομάδες. Αλλά, δεδομένου ότι η ανάπτυξη ενός εμβολίου και η παρατήρηση των αποτελεσμάτων χρήσης του, απαιτούν κανονικά χρόνια, το για πόσο προσφέρει κάλυψη σε έναν εμβολιασθέντα παραμένει μυστήριο.

“Το εφιαλτικό σενάριο που περιγράφηκε στα μέσα ενημέρωσης στην άνοιξη, με ένα εμβόλιο που θα λειτουργεί μόνο για ένα μήνα ή δύο, έχει, νομίζω, εξαφανιστεί” δήλωσε ο κ. Μπανσελ σε εκδήλωση του ομίλου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Oddo BHF.

“Η ανοσολογική απόκριση που δημιουργείται στον ανθρώπινο οργανισμό φθίνει με πολύ αργούς ρυθμούς” προσέθεσε και δήλωσε ότι “Πιστεύουμε ότι δυνητικά θα υπάρχει προστασία για περίπου δυο χρόνια”. Ενώ, αναφερόμενος στις μεταλλάξεις του ιού που καταγράφηκαν πρώτα σε Βρετανία και Ν. Αφρική, είπε ότι πρόκειται να αποδείξει την αποτελεσματικότητά του.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση