Αρχική COVID-19 Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα τεστ κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς – Ποια...

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα τεστ κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς – Ποια η διαδικασία

0
τεστ κορονοϊού
Διαφήμιση

Για τη διασφάλιση της υγείας εν όψη της πανδημίας του κορονοϊού, με το άνοιγμα νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής, δόθηκε στους εκπαιδευτικούς των ανωτέρω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν τεστ Covid-19.

Τη δυνατότητα αυτή για τους εκπαιδευτικούς εξασφάλισαν τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας.

Τα τέσσερα υπουργεία συνεργάζονται με στόχο την ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας τη πανδημίας στη χώρα καθώς και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον.

Εκπαιδευτικοί έχουν ήδη αρχίσει να δηλώνουν εθελοντικά την επιθυμία τους για να εξεταστούν προληπτικά για τη νέα λοίμωξη, μέσω της πλατφόρμας edu.testing.gov.gr.

Η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας τόσο χρονική όσο και γεωγραφική και ανάλογα τα διαθέσιμα ημερησίως τεστ.

Η ταυτοποίηση των αιτούντων θα διενεργείτε μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στο sch.gr.

Για το ραντεβού τους θα ενημερώνονται με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, στην παραπάνω πλατφόρμα μπορούν να βρουν και αναλυτικότερες οδηγίες.

Η πλατφόρμα έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία και υπάρχουν πληροφορίες για τη διαδικασία που αφορά στους καθηγητές που επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο αλλά και σε μαθητές 16 ετών και άνω για όταν επανέλθουν στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Πως προστατεύονται τα προσωπικά μου δεδομένα;

Τα στοιχεία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου για COVID-19 διαγράφονται άμεσα από τη βάση δεδομένων τη στιγμή που φτάνει η σειρά τους και επιλέγονται για έλεγχο. Το αποτέλεσμα του ελέγχου κάθε επιλεγμένου πολίτη είναι διαθέσιμο μόνο στο εξουσιοδοτημένο υγειονομικό προσωπικό και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Οι στατιστικές αναλύσεις που θα ενημερώνουν τους ειδικούς γίνονται μόνο με βάση συγκεντρωτικά, πλήρως ανωνυμοποιημένα στοιχεία. Η βάση δεδομένων θα διαγραφεί οριστικά και αμετάκλητα. Η ημερομηνία διαγραφής θα εξεταστεί την 1η Μαΐου 2021 με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και την ανοσία του πληθυσμού που θα έχει επιτευχθεί έως τότε.

Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις

Συμπληρώνοντας τη φόρμα θα κάνω σίγουρα τέστ για Covid-19;

Η επιλογή εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μαθητών άνω των 16 ετών θα γίνεται με βάση σειρά προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθεσίμων τεστ.

Σε περίπτωση που έχετε εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ αφορά εκπαιδευτικούς και μαθητές με συμπτώματα.

Πως θα υποβληθώ σε τέστ Covid-19;

Όταν φτάσει η σειρά σας για να κάνετε τον δωρεάν έλεγχο COVID-19, θα λάβετε στο τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην φόρμα σχετικό μήνυμα (SMS) με την ημέρα, ώρα και διεύθυνση του κέντρου ελέγχου στο οποίο θα πρέπει να μεταβείτε. Την ημέρα της εξέτασης παρουσιάστε το SMS στο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να εξεταστείτε κατά προτεραιότητα. Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται από το υγειονομικό προσωπικό. Κατά τη διάρκεια του γενικού απαγορευτικού (lockdown), και κατά την επίσκεψη στο σημείο εξέτασης το SMS υπέχει θέση δικαιολογητικού μετακίνησης την ημέρα του ραντεβού.

Πόσα σημεία εξέτασης συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια;

Στο δίκτυο δειγματοληψιών ανήκουν 278 Σημεία Εξέτασης σε Κέντρα Υγείας, 98 Σημεία Εξέτασης στελεχωμένα από τις Υγειονομικές Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και 10 υγειονομικές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΚΟΜΥ). Συνολικά τα κέντρα ελέγχου ανέρχονται στα 386.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here