Αρχική COVID-19 Έφτασαν τα rapid test αντιγόνου SARS-COV-2 με δείγμα σάλιου

Έφτασαν τα rapid test αντιγόνου SARS-COV-2 με δείγμα σάλιου

0
Rapid test σε Φωτό αρχείου: Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Rapid test σε Φωτό αρχείου: Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα δυνατότητα διάγνωσης του Covid-19 μέσω εκτεταμένων διαγνωστικών ελέγχων δίνουν rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου που διατίθενται πια και στην Ελλάδα. Τα νέα τεστ γίνονται με τη λήψη σάλιου και όχι με τη λήψη δειγμάτων από το φάρυγγα.

Ειδικότερα, τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με δείγμα σάλιου, δίνει αποτέλεσμα μέσα σε 15 λεπτά. Η ευκολία και αμεσότητα με το δείγμα σάλιου, αναμένεται να πολλαπλασιάσει την δυνατότητα διάγνωσης, ενώ το συγκεκριμένο τεστ είναι ιδανικό και για παιδιά.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους

Τα RAPID TEST ταχέως συστήματος (Point of Care) για αντιγόνο SARS-CoV-2 έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Aνιχνεύει αντιγόνο του SARS-CoV-2
  • Eκτελείται σε δείγμα σάλιου ή ρινοφαρυγγικά
  • Έχει έγκριση CE-IVD
  • Bγάζει αποτέλεσμα εντός 15 λεπτών
  • Περιέχει δείγματα θετικού και αρνητικού μάρτυρα
  • ‘Eχει κλινική ακρίβεια >98% για SARS-CoV-2 σε σύγκριση με μοριακό test αναφοράς
  • ‘Eχει κλινική ευαισθησία >95% για SARS-CoV-2 σε σύγκριση με μοριακό test αναφοράς
  • Στις ενδείξεις αποτελέσματος υπάρχει ένδειξη εγκυρότητας (control) της εκτέλεσης της δοκιμασίας εκτός από την ένδειξη για θετικό αρνητικό
  • Κατάλληλο για μακροχρόνια φύλαξη σε συνθήκες θερμοκρασίας δωματίου (5 με 30 βαθμοί Κελσίου)
  • Η εκτέλεση και ολοκλήρωση του τεστ γίνεται αποκλειστικά με εξοπλισμό που διατίθεται στο κιτ και γίνεται οπτική ανάγνωση των αποτελεσμάτων χωρίς συνοδό εξοπλισμό
  • Μπορούν να ληφθούν συγχρόνως και ανεξάρτητα πολλαπλά δείγματα διότι είναι εύκολο στην χρήση του από υγειονομικό προσωπικό (όπως ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό), στη λογική των Point of Care Tests
  • Όλα τα αναλώσιμα που απαιτούνται είναι μίας χρήσης και σε ατομική συσκευασία.

Πήρε «πράσινο φως» από τον ΕΟΦ

Το διπλό τεστ διάγνωσης Αντιγόνου του Covid 19 SureScreen (Σάλιο & Ρινοφαρυγγικό) διαθέτει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση και έχει εξασφαλίσει τον κωδικό ΕΟΦ 2830000645875.

Τα διπλά τεστ αντιγόνου με επιλογή δείγματος σάλιου ή ρινοφαρυγγικό της Αγγλικής εταιρείας Surescreen διατίθεται στην Ελλάδα και Κύπρο από την εταιρεία Newpharm A.E.

Πώς γίνεται το τεστ αντιγόνου με δείγμα σάλιου

Ο εξεταζόμενος εισάγει σάλιο σε δοκιμαστικό σωλήνα στον οποίο προστίθεται το ειδικό διάλυμα / αντιδραστήριο αναμειγνύοντας το. Στην συνέχεια λαμβάνονται τρεις σταγόνες από το μίγμα και τοποθετούνται στην ειδική κασετίνα διάγνωσης, αναμένοντας το αποτέλεσμα εντός 15 λεπτών.

Πόσα τεστ (μοριακά και rapid) έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2.956.862 κλινικά δείγματα, ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 830.881 δείγματα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:


 

Διαφήμιση