Αρχική Ελλάδα Σε έκτακτο lockdown το Καπιτώλιο – Καπνός στο κτήριο

Σε έκτακτο lockdown το Καπιτώλιο – Καπνός στο κτήριο

0
18.01.2021 Καπιτώλιο καπνός
Φωτιά φαίνεται να βγαίνει από το Καπιτώλιο σε φωτό που αναρτήθηκε στο twitter -Mirror
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε έκτακτο lockdown τέθηκε το Καπιτώλιο στις ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας, λίγες ημέρες πρiν την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Την ίδια ώρα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο όπου μπορεί να δει κανείς καπνό να εξέρχεται από το κτήριο.

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, ακούγεται μήνυμα από το ηχητικό σύστημα του κτηρίου που προειδοποιεί τους ανθρώπους για “Εξωτερική απειλή ασφαλείας“, και η ίδια αναφέρει ότι η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η φωτιά εντοπίστηκε κάτω από μια γέφυρα και η κατάσβεσή της έχει ολοκληρωθεί, οπότε ενδέχεται η εκκένωση να ήταν προληπτική και αποτέλεσμα της ύπαρξης του καπνού.

Αυτό επιβεβαιώνει και το Bloomberg, που επικαλείται το AP. Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι κάνουν λόγο για προληπτική εκκένωση κατά την πρόβα της ορκωμοσίας και οφείλεται σε μια πυρκαγιά αρκετά τετράγωνα μακριά χωρίς να θεωρείται απειλή.

Ενώ, δεν έχουν διαρρεύσει ή ανακοινωθεί παραπάνω πληροφορίες για το περιστατικό μέχρι στιγμής.

Τα μέτρα και το ανθρώπινο δυναμικό ασφαλείας πάντως έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, λόγω και της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου από τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: mirror.co.uk

 

Διαφήμιση