Αρχική COVID-19 Αυστηρό lockdown στην Ανθήλη Λαμίας – Παράταση για την Κέλλη Φλώρινας

Αυστηρό lockdown στην Ανθήλη Λαμίας – Παράταση για την Κέλλη Φλώρινας

0
Κορονοϊός

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα αυστηρά μέτρα τοπικού περιορισμού εφαρμόζονται από την Παρασκευή στην Κοινότητα Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων για τον περιορισμό διασποράς της covid-19, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η παράταση μέτρων στην Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου Φλώρινας.

Τα μέτρα στην Ανθήλη θα ισχύουν από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 06:00 έως και την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 06:00, όπου θα γίνει εκ νέου συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής για την αξιολόγηση των τότε επιδημιολογικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα εφαρμόζεται:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Κοινότητας Ανθήλης εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Κοινοτήτας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων

Επιπρόσθετα αποφασίστηκε:

  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης των κατοίκων της Κοινότητας Ανθήλης και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας.

Στην Κέλλη Φλώρινας

Ανακοινώθηκε η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων που είναι ήδη σε ισχύ στην Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμύνταιου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έως και την Παρασκευή 15 Ιανουάριου 2021 και ώρα 6:00, όπου θα γίνει εκ νέου επαναξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here