Αρχική COVID-19 Ανησυχία των ειδικών για τις επόμενες μέρες – 444 νέα κρούσματα

Ανησυχία των ειδικών για τις επόμενες μέρες – 444 νέα κρούσματα

0
κορονοϊός

Μειωμένος εμφανίζεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας σήμερα με την καταγραφή 444 νέων. Παράλληλα, σταθερή και πτωτική πορεία παρουσιάζει ο αριθμός των διασωληνωμένων. Η Αττική για ακόμα μία μέρα συγκεντρώνει την αρνητική πρωτιά κρουσμάτων ενώ οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επόμενες ημέρες.

“Έχουμε σημαντική μείωση σε θανάτους και σε εισαγωγές, αλλά και πάλι αυτοί οι αριθμοί εκφράζουν τις συνθήκες πριν 3 εβδομάδες”, υπογράμμισε μάλιστα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού στο MEGA, σε ερώτηση για την ανησυχία των ειδικών για τις επόμενες ημέρες.

Αρνητική πρωτιά για Αττική

Η Αττική για ακόμα μία ημέρα είναι στο “κόκκινο” καθώς συγκεντρώνει 188 νέα κρούσματα. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Λεκανοπέδιο είναι η παράταση του σκληρού lockdown στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, το οποίο έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από τις 18 Δεκεμβρίου.

Εκτός από την Δυτική Αττική που δίνει συνεχώς αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, δύσκολη είναι η κατάσταση και για την Ανατολική Αττική, τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, τον Βόρειο Τομέα Αθηνών και τον Πειραιά.

444 νέα κρούσματα – 145179 συνολικά στη χώρα

Μειωμένα εμφανίζονται τα κρούσματα σήμερα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 444 νέα καταγεγραμμένα. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι σήμερα είναι Δευτέρα και τα σαββατοκύριακα διενεργείται μικρότερος αριθμός τεστ. Από τα 444 κρούσματα τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Μετά και την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός λοιμώξεων στη χώρα μας διαμορφώνεται στα 145179, εκ των οποίων οι 52.2% είναι άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι τα 5630 (3.9%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 43957 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σταθερά πτωτική η πορεία των διασωληνωμένων

Όσο αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων παρατηρείται σταθερή πτωτική πορεία με 350 ασθενείς να νοσηλεύονται. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 242 (69.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 962 ασθενείς.

Ελαφρώς αυξημένοι οι θάνατοι σε σχέση με χθες

Τέλος, έχουμε 39 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, ελαφρώς αυξημένοι σε σύγκριση με χθες.

Μετά και τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των θανάτων διαμορφώνεται στους 5302, εκ των οποίων οι 3130 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Που εντοπίζονται

κρούσματα

κρούσματα κατανομή

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here