Αρχική COVID-19 Ανησυχεί η μετάλλαξη κορονοϊού – Πού εντοπίζονται τα κρούσματα

Ανησυχεί η μετάλλαξη κορονοϊού – Πού εντοπίζονται τα κρούσματα

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μειωμένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά όχι αντιπροσωπευτικός, ανακοινώθηκε σήμερα για τη χώρα μας. Την ίδια στιγμή διασωληνωμένοι και θάνατοι παραμένουν σταθεροί με ελάχιστη πτωτική πορεία. Ενώ παράλληλα, η Αττική εξακολουθεί να κατέχει την αρνητική πρωτιά μεταξύ των περιοχών της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι, ο λόγος που ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι αντιπροσωπευτικός σήμερα, σχετίζεται με την διεξαγωγή λιγότερων τεστ τα σαββατοκύριακα.

Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 334 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 162 στην Αττική.

Μετά και τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 151980.

Να σημειωθεί ότι από τα 334 σημερινά κρούσματα, τα  4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα 151980 συνολικά κρούσματα, τα 52.1% είναι άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5837 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46929 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Όσο αφορά των αριθμών των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, παρατηρείται μία σταθερή ελάχιστη πτωτική πορεία. Χαρακτηριστικά, σήμερα 288 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 204 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 1068 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 24 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5646 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3330 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανησυχεί η μετάλλαξη κορονοϊού

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους κορονοϊού στη χώρα μας με τους ειδικούς να είναι προβληματισμένοι.

Χαρακτηριστικά, οι μεταλλάξεις του ιού που έκαναν την εμφάνισή τους σε Μεγάλη Βρετανία, Νότια Αφρική και Βραζιλία σε συνδυασμό με τα «ορφανά» κρούσματα που εντοπίζονται έχουν ανατρέψει τα δεδομένα.

Μάλιστα, χθες εντοπίστηκα ακόμα ένα κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων από την παραλλαγή του ιού στη χώρα μας ανέρχεται σε 27.

Που εντοπίζονται

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση