Αρχική COVID-19 Πότε αναμένεται η έγκριση του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού

Πότε αναμένεται η έγκριση του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού

0
εμβόλιο
Διαφήμιση

Για την έγκριση του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού, συνεδριάζει σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση του EMA, ενδέχεται να εκδώσει σήμερα γνωμάτευση για την έγκριση του εμβολίου.

Το αρχικό πλάνο όριζε ως ημέρα συνεδρίασης του ΕΜΑ την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου. Ωστόσο, δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν πως η έγκριση μπορεί να δοθεί ακόμα και σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Politico εκπρόσωπος του ΕΜΑ εάν καταλήξουν σήμερα στην έγκριση του εμβολίου, θα πρέπει να εκδοθούν άμεσα οι ανακοινώσεις για να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η διαδικασία εμβολιασμού.

Από την άλλη, στην περίπτωση που δεν υπάρξει σήμερα συμφωνία, τότε οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο Moderna

Το εμβόλιο της Moderna (mRNA-1273) προσφέρει 94,1% αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της λοίμωξης Covid-19, συμπεριλαμβανομένης και σοβαρής νόσου. Παράλληλα, χαρακτηρίζεται ασφαλές καθώς έχει καλό προφίλ ασφαλείας.

Η φαρμακοβιομηχανία Moderna, είχε ανακοινώσει στις 18 Δεκεμβρίου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άσκησε το δικαίωμα της για αγορά επιπλέον 80 εκατ. δόσεων του εμβολίου της.

Η συνολική δέσμευση παραγγελιών της Κομισιόν έως σήμερα είναι πλέον 160 εκατ. δόσεις.

Οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου της Moderna σε ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να ξεκινήσουν στην αρχή της φετινής χρονιάς, αμέσως μετά την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, όπως αναφέρει την εταιρία.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση