Αρχική COVID-19 Αγγλία: Παντρεύτηκαν στο θάλαμο πριν την εισαγωγή του γαμπρού στη ΜΕΘ

Αγγλία: Παντρεύτηκαν στο θάλαμο πριν την εισαγωγή του γαμπρού στη ΜΕΘ

0
ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΘΕΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ REUTERS
Καθυστέρησαν την μηχανική υποστήριξη του γαμπρού για να παντρευτούν Φωτό Reuters/BBC

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα ζευγάρι βρετανών παντρεύτηκε στο θάλαμο ασθενών, λίγο πριν εισαχθεί ο γαμπρός στη ΜΕΘ και με μικρή καθυστέρηση της διασωλήνωσής του, καθώς, όπως δήλωσαν και οι δύο, ίσως αυτή ήταν η μόνη ευκαιρία για να γίνει ο γάμος τους πραγματικότητα. Και το σίγουρο είναι, πως πέρασαν το μήνυμα, ότι η πανδημία δεν σταματάει τα πάντα, αλλά και ότι οι υγειονομικοί σε αυτή την συγκυρία έχουν ανταποκριθεί με συγκλονιστικό τρόπο σε πολλά περισσότερα από όσα ορίζει το επάγγελμά τους.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο θάλαμο ασθενών του Milton Keynes University Hospital στην Αγγλία, όπου νοσηλεύονταν και οι δύο με λοίμωξη covid-19.

Συγκεκριμένα, η Ελίζαμπεθ Κερ και ο Σάιμον Ο΄Μπράιαν σχεδίαζαν να παντρευτούν τον Ιούνιο, αλλά τα πλάνα τους ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Η νοσηλεία τους στο Milton Keynes, συνέβη ταυτόχρονα, όταν κόλλησαν τον ιό και μεταφέρθηκαν εκεί μαζί καθώς τα επίπεδα οξυγόνου του οργανισμού και των δύο έπεσαν επικίνδυνα χαμηλά.

Μάλιστα το προσωπικό του νοσοκομείου όσο νοσηλεύονταν οι ίδιοι έδωσε μάχη για να οργανώσει το γάμο τους εκεί, οργανώνοντας λεπτομέρειες, όταν στο μεταξύ εσπευσμένα αποφάσισαν να διασωληνώσουν τον Σάιμον που χειροτέρευσε ξαφνικά.

Ενώ, στη συνέχεια έδωσαν ακόμα μια μάχη προκειμένου να καθυστερήσει η διασωλήνωση του Σάιμον τόσο, ώστε να προλάβουν γρήγορα να παντρευτούν.

Μία ώρα καθυστέρηση…

“Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσαμε να παντρευτούμε τελικά γιατί θα έπρεπε να διασωληνώσουν τον Σάιμον και να τον βάλουν σε καταστολή, αλλά το καθυστέρησαν για μια ακόμη ώρα. Και εκείνος ανασύνταξε τις δυνάμεις του, για όσο χρόνο χρειαζόταν ώστε να παντρευτούμε”, δήλωσε η νύφη.

Πράγματι, δεν ήταν σίγουρη η έκβαση της υγείας του Σάιμον και ήταν ακόμη πιθανό να χάσει τη μάχη με τη ζωή. Όμως αυτό δε συνέβη και ευτυχώς το ζευγάρι ενώθηκε ξανά σε απλό θάλαμο νοσηλείας, όπου παραμένει καθώς και οι δύο χρειάζονται οξυγόνο.

“Χρειάστηκε να περιμένουμε μερικές ημέρες για το πρώτο μας φιλί”, δήλωσε η Κερ στο Reuters.

Το σίγουρο είναι ότι χωρίς τη συμβολή των υγειονομικών υπαλλήλων, το όνειρό τους δε θα είχε γίνει πραγματικότητα, αφού τους εξασφάλισαν μέχρι και γαμήλια τούρτα.

“Τους εξασφαλίσαμε τον γάμο…για να αντέξουν”

Hannah Canon Γάμος στο νοσοκομείο Reuters
Συγκλονίζει η συνδρομή του νοσηλευτικού προσωπικού – Η Χάνα Κάνον μαζί με το ζευγάρι – Reuters/BBC

“Με πολύ ομαδική εργασία…μπορέσαμε να τους εξασφαλίσουμε έναν γάμο, όχι απαραίτητα τον γάμο που θα είχαν αρχικά στο μυαλό τους, αλλά σίγουρα κάτι θετικό, αξιοθαύμαστο και αξιομνημόνευτο για να αντέξουν”, δήλωσε η Χάνα Κάνον, υπεύθυνη νοσοκόμα για τη νοσηλεία τους.

Λίγα λεπτά αφού είπε “Δέχομαι” ο Σάιμον μπήκε σε καταστολή για μια νύχτα. Μετά την επιτυχή έκβαση στην υγεία του, το ζευγάρι λέει ότι η επιβίωσή του οφείλεται στις γρήγορες κινήσεις του προσωπικού. Ενώ, τονίζουν ότι το πιο σημαντικό σε αυτή τη μάχη είναι οι άνθρωποι που αγαπάς.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here