Αρχική COVID-19 ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα διευκολύνει την πρόσβαση 92 αναπτυσσόμενων χωρών σε εμβόλια

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα διευκολύνει την πρόσβαση 92 αναπτυσσόμενων χωρών σε εμβόλια

0
ΥΠΕΞ
Διαφήμιση

Την πρόσβαση 92 αναπτυσσόμενων χωρών, σε εμβόλια κατά του covid-19, διευκολύνει η Ελλάδα, συνεισφέροντας στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών: «Η Ελλάδα συνεισφέρει στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19 στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον περασμένο Απρίλιο είχε δεσμευθεί για συνεισφορά της χώρας μας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ κατά την Παγκόσμια Διάσκεψη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η εν λόγω συνεισφορά αφορά την ενίσχυση της Διεθνούς ΜΚΟ GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunization), στην οποία συμμετέχουν διεθνείς οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF».

Επιπλέον, επισημαίνει πως μέσω της ελληνικής συνεισφοράς, διευκολύνεται η πρόσβαση 92 χωρών μέσου και χαμηλού εισοδήματος σε εμβόλια κατά του κορονοϊού, οι οποίες είναι κατά κύριο λόγο χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Αλλά και άμεσα γειτονικές μας χώρες, όπως η Αλβανία και το Μαυροβούνιο.

Την ίδια ώρα, και στο πλαίσιο που υπαγορεύει η ανωτέρω δέσμευση, το ΥΠΕΞ, ενημερώνει ότι υπογράφηκε χθες η σχετική συμφωνία επιχορήγησης από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκο Δένδια.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση