Αρχική COVID-19 Με Χορηγίες θα προχωρήσουν δύο από τις μεγαλύτερες ελληνικές κλινικές μελέτες για...

Με Χορηγίες θα προχωρήσουν δύο από τις μεγαλύτερες ελληνικές κλινικές μελέτες για τον κορονοϊό

0
νοσοκομείο «Παπανικολάου»xl
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Bρέθηκαν τελικά τα κονδύλια για να χρηματοδοτηθεί η θεραπεία κατά του Κορονοϊού με επικεφαλή τον Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο, Διευθυντή στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου. 

Υπενθυμίζεται πως η θεραπεία είχε «κολλήσει» για ένα ποσό της τάξεως των 230.000 ευρώ, την ώρα που σε άλλα κράτη ξοδεύονται εκατομμύρια για την ανάπτυξη σχετικών θεραπειών.

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Κλινικής σε λογαριασμό του σε μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε εξέλιξη βρίσκονται όχι μία αλλά δύο μελέτες και το σημαντικό είναι ότι βρήκαν ανταπόκριση και θα χρηματοδοτηθούν. 

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή 2021, με πρόεδρο την κα. Γιάννα Αγγελοπούλου, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη και ήλθε σε επαφή με τους υπεύθυνους για τη σύναψη της σχετικής σύμβασης με το νοσοκομείο.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, μετά από κάλεσμα της Κλινικής, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη. Ο κ. Αναγνωστόπουλος του εξήγησε ότι προηγήθηκε η απόφαση της Επιτροπής 2021 και έτσι ενημερώθηκε για την άλλη μελέτη για τον Κορονοϊό, που βρίσκεται σε εξέλιξη και εξετάζει το ρόλο του συμπληρώματος και των γονιδίων του στη βαρύτητα της COVID-19 και που οδηγεί στην χρησιμοποίηση ενός φαρμάκου που κυκλοφορεί (αναστολέας της ενεργοποίησης του συμπληρώματος) ως αποσόβηση της εξέλιξης της νόσου προς βαριά μορφή. 

Ο Περιφερειάρχης δέχθηκε, αμέσως, να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της μελέτης με 100.000 ευρώ. Η μελέτη αυτή αναδείχθηκε πρόσφατα μια από τις καλύτερες εργασίες του συνεδρίου της Αμερικανικής Αιματολογικής Εταιρείας και κέρδισε βραβεία στα Healthcare Business Awards 2020 (Πλατινένιο ως δράση εναντίον της COVID-19 και Χρυσό για την τεχνολογία και την Καινοτομία).

Ένα μέρος της συγκεκριμένης έρευνας 70.000ευρώ θα καλύψει το ίδιο το νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου εκτιμώντας την αξία της.

Με τις χρηματοδοτήσεις αυτές θα ολοκληρωθεί σύντομα η συνεισφορά της κλινικής στην αντιμετώπιση της COVID-19. 

Διαφήμιση