Αρχική COVID-19 Μετά το click away έρχεται το click in shop – Πώς θα...

Μετά το click away έρχεται το click in shop – Πώς θα λειτουργεί

0
καταστήματα, click in shop
Εικόνα: unsplash/Charles Deluvio
Διαφήμιση

Η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει μία νέα πραγματικότητα για τα καταστήματα, τα οποία τις τελευταίες ημέρες λειτουργούν με την μέθοδο του click away, δίνοντας μία ανάσα στην αγορά. Ωστόσο, με στόχο να αυξηθεί ο τζίρος τους, οι καταστηματάρχες και οι έμποροι, προτείνουν τη λειτουργία των φυσικών καταστημάτων, στις περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο ή την καθολική επαναλειτουργία με επιβολή αυστηρών μέτρων.

Παράλληλα, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη, ξεκινάνε οι εκπτώσεις χειμερινής περιόδου, όπως προβλέπει ο νόμος 4177/2013.

Άρα, οι εκπτώσεις θα κρατήσουν από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 μέχρι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021.

Έρχεται το «click in shop»

Το «click away» φεύγει και την θέση του παίρνει από από τις 15 Ιανουαρίου το «click in shop», σύμφωνα με πληροφορίες του star.

Η μέθοδος του «click in shop» επιτρέπει το κλείσιμο ραντεβού και την είσοδο στο κατάστημα, όπου θα μπορούμε μάλιστα να δοκιμάσουμε το προϊόν. Στη συνέχεια πληρώνουμε και φεύγουμε.

Για τα μικρά συνοικιακά καταστήματα, θα επιτρέπεται η είσοδος σε ένα άτομο τη φορά, το οποίο θα έχει κλείσει ραντεβού.

Εκτίμηση του «click away»

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις για τη λειτουργία του click away, υπολογίστηκε ότι η μέθοδος επέτρεψε στις μικρές επιχειρήσεις να κάνουν από 5% έως το πολύ 20% του περσινού ημερήσιου τζίρου τους. Παράλληλα, ο εορταστικός τζίρος στο λιανεμπόριο υπολείπεται κατά πολύ του περσινού, με περίπου 1,5 δισ. ευρώ πωλήσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση