Αρχική COVID-19 Ταχύτερα μεταδιδόμενη μετάλλαξη του covid-19 ευθύνεται για υπερμετάδοση

Ταχύτερα μεταδιδόμενη μετάλλαξη του covid-19 ευθύνεται για υπερμετάδοση

0
coronavirus
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ταχύτερα μεταδιδόμενη μετάλλαξη του covid-19 φαίνεται υπεύθυνη για υπερμετάδοση της νόσου στο νότιο τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ έχει εντοπιστεί και σε άλλες χώρες.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χανκοκ, προειδοποίησε σχετικά, ότι αυτό το στέλεχος μπορεί να οδηγήσει σε δραματική αύξηση κρουσμάτων. Ο υπουργός έκανε τη συγκεκριμένη αποκάλυψη κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή των Κοινοτήτων, αναφέροντας ότι οι επιστημονική κοινότητα βρήκε το λόγο που ο ιός εξαπλωνόταν ταχύτερα το τελευταίο διάστημα στο νότο.

Ανέφερε δε, ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η συγκεκριμένη μετάλλαξη αναπτύσσεται γρηγορότερα από προηγούμενα στελέχη.

Σημαντικό, είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη δε φαίνεται περισσότερο θανατηφόρα, ενώ δεν αναμένεται να μην ανταποκριθεί στα εμβόλια που έχουν καταφθάσει.

Πάνω από 1.000 κρούσματα αυτού του στελέχους

“Εντοπίσαμε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία μπορεί να σχετίζεται με την ταχύτερα μετάδοση στα νοτιοανατολικά της χώρας. Η αρχική ανάλυση υπεδείκνυε ότι αυτή η μετάλλαξη αναπτύσσεται ταχύτερα από τις υπάρχουσες. Έχουμε εντοπίσει πάνω από 1.000 κρούσματα με αυτό το στέλεχος του ιού, κυρίως στη νότια Αγγλία, αν και έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε σχεδόν 60 διαφορετικές περιοχές και οι αριθμοί αυξάνονται γρήγορα” ανέφερε ο Μ. Χάνκοκ, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος εντοπίζεται και σε πλειάδα χωρών και ότι ο ΠΟΥ είναι ενημερωμένος. Ταυτόχρονα, τεστ διεξάγονται και στο κυβερνητικό εργαστήριο.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση