Αρχική COVID-19 Tα στοματικά διαλύματα θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού

Tα στοματικά διαλύματα θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού

0
στοματικό διάλυμα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozengr

Οι ιοί Sars-Cov-2 μπορούν να απενεργοποιηθούν χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα στοματικά διαλύματα. Αυτό αποδείχθηκε σε πειράματα από ιολόγους γερμανικών και αμερικάνικων πανεπιστημίων.

Υψηλά ιικά φορτία μπορούν να ανιχνευθούν στη στοματική κοιλότητα και στο λαιμό ασθενών με Covid-19.

Θα μπορούσαν να περιορίσουν το ιικό φορτίο

Η χρήση στοματικών διαλυμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του ιικού φορτίου και ενδεχομένως του κινδύνου μετάδοσης κορoνοϊού. Αυτό θα ήταν χρήσιμο, για παράδειγμα, πριν από τις οδοντιατρικές θεραπείες και τις παρεμβάσεις στη στοματική κοιλότητα.

Ωστόσο, τα στοματικά διαλύματα δεν είναι κατάλληλα για τη θεραπεία λοιμώξεων του Covid-19 ή για την προστασία από τον ιό.

Δοκιμάστηκαν οκτώ στοματικά διαλύματα

Οι ερευνητές δοκίμασαν οκτώ στοματικά διαλύματα με διαφορετικά συστατικά που διατίθενται σε φαρμακεία.

Όλα τα δοκιμασμένα παρασκευάσματα μείωσαν τον αρχικό τίτλο του ιού. Τρία στοματικά διαλύματα το μείωσαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην ανιχνεύεται ιός μετά από χρόνο έκθεσης 30 δευτερολέπτων. Το εάν αυτό το αποτέλεσμα επιβεβαιώνεται στην κλινική πρακτική και πόσο διαρκεί πρέπει να διερευνηθεί σε περαιτέρω μελέτες.

«Το γαργάρισμα με στοματικό διάλυμα δεν μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή ιών στα κύτταρα αλλά θα μπορούσε να μειώσει το ιικό φορτίο βραχυπρόθεσμα από το οποίο προέρχεται το μεγαλύτερο δυναμικό μόλυνσης στην στοματική κοιλότητα και στο λαιμό».

Τα αποτελέσματα της μελέτης περιγράφονται από την ερευνητική ομάδα Molecular and Medical Virology με έδρα το Μπόχουμ στο περιοδικό Journal of Infectious Diseases.

Πηγή: www.sciencedaily.com

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here