Αρχική COVID-19 Νέα μετάλλαξη του covid-19 στη Νιγηρία

Νέα μετάλλαξη του covid-19 στη Νιγηρία

0
Νέος, Νιγηρία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα μετάλλαξη του covid-19 εντοπίστηκε στη Νιγηρία, σύμφωνα με δηλώσεις της Πέμπτης του επικεφαλής του Αφρικανικού οργανισμού ελέγχου της νόσου προειδοποιώντας ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Η είδηση αυτή αποτελεί συνέχεια των αναφορών για δύο νέες μεταλλάξεις του ιού στη Βρετανία και Νότια Αφρική, οι οποίες είναι περισσότερο μεταδοτικές και μάλιστα οδήγησαν σε νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και διασπορά κύματος ανησυχίας.

“Είναι ένα ξεχωριστό στέλεχος από τα στελέχη στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική“, δήλωσε συγκεκριμένα ο Τζον Νκένγκασονγκ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Αφρική σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από την Αντίς Αμπέμπα.

“Αυτό που βλέπουμε στη Νιγηρία, και αυτό βασίζεται σε πολύ περιορισμένα δεδομένα ακόμη, έχει τη μετάλλαξη 501“, πρόσθεσε αναφερόμενος στην παραλλαγή με την ονομασία 501.V2 που ταυτοποιήθηκε στη Ν. Αφρική και είχε ανακοινωθεί στις 18 Δεκέμβρη.

Το CDC της Νιγηρίας και το Αφρικανικό Κέντρο Αριστείας για τη Γονιδιωματική των Λοιμωδών Νόσων στη Νιγηρία θα μελετήσουν περισσότερα δείγματα, όπως ενημέρωσε, καθώς η σχετική δημοσίευση για τις γονιδιωματικές ακολουθίες της νέας μετάλλαξης ήταν πολύ πρόσφατες. Ενώ, το ίδιο το CDC δεν απάντησε μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχολιασμό των δηλώσεων Νκένγκασονγκ.

Πάντως η Νιγηρία, έχει επίσημα καταγράψει πολύ λιγότερα κρούσματα σε σχέση με άλλες χώρες της Αφρικής, ενώ μετρά πληθυσμό άνω των 200 εκατ. κατοίκων. Και ο Δεκέμβριος ήταν ο πρώτος μήνας από την αρχή της πανδημίας που καταγράφηκαν πάνω από 1000 κρούσματα σε μία ημέρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση