Αρχική COVID-19 Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Η συναυλία έξω από 9 νοσοκομεία που θα δώσει...

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Η συναυλία έξω από 9 νοσοκομεία που θα δώσει χαρά στους ασθενείς

0
συναυλία
Εικόνα: pixabay/Nathaniel_Stensen
Διαφήμιση

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζει και κάποιοι συμπολίτες μας θα περάσουν αυτή την γιορτινή μέρα στο νοσοκομείο, απομονωμένοι από τις οικογένειες τους. Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα δώσει χαρά σε αυτούς τους ασθενείς και θα εκφράσει τη συμπαράσταση σου στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που παλεύει καθημερινά στην μάχη με τον κορονοϊό, διοργανώνοντας μία μικρή συναυλία έξω από εννιά νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, την Παραμονή Χριστουγέννων.

«Πρόκειται για μια ελάχιστη -και κυρίως συμβολική- ανταπόδοση στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει το υγειονομικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης να νοσηλεύσει, να ανακουφίσει και να θεραπεύσει τους συμπολίτες που έχουν πληγεί από την Covid-19», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΟΜΜΘ, Βασίλης Γάκης.

Η συναυλία θα λάβει χώρα έξω από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Άγιος Δημήτριος, Γεννηματά, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος, Θεαγένειο, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία που θα μοιράσει χαμόγελο εν όψη της Παραμονής Χριστουγέννων οργανώνεται σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στην συναυλία από την πλευρά του Μεγάρου (μουσικοί, τεχνικοί, στελεχιακό δυναμικό, φωτογράφοι κλπ.), έχουν κάνει rapid test για τον κορονοϊό, με στόχο να αποφευχθεί η μετάδοση.

Στις συναυλίες θα συμμετάσχουν:

  • ένα μικρό μουσικό σύνολο από τη MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που θα παίξουν χριστουγεννιάτικα και κινηματογραφικά κομμάτια
  • μια μικρή μπάντα από μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, που θα παίξουν ένα ποικίλο πρόγραμμα και με ελληνική μουσική και σε τρία νοσοκομεία (ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Θεαγένειο)
  • μέλη της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης σε μουσική διδασκαλία της Μαίρης Κωνσταντινίδου, που θα αποδώσουν παραδοσιακά κάλαντα

Τέλος, το Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σκοπεύει να διοργανώσει, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, δύο δωρεάν συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, για το υγειονομικό προσωπικό που εργάστηκε για την αντιμετώπιση της νόσου του κορονοϊού.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση