Αρχική COVID-19 Λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου η ανακοίνωση για τα 102 κρούσματα στο Κιλκίς

Λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου η ανακοίνωση για τα 102 κρούσματα στο Κιλκίς

0
κρούσματα κορονοϊός
Εικόνα: Unsplash/ Mufid Majnun
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozengr

Σε λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται η χθεσινή ανακοίνωση για 102 κρούσματα κορονοϊού στο Κιλκίς όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Το λάθος προέκυψε έπειτα από την καθυστέρηση ενός ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και χθες (7 Δεκεμβρίου) και το έπραξε αθροιστικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα «οι έλεγχοι των ημερών αυτών να δώσουν 94 από τα 102 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου», όπως ανακοινώθηκε σε σχετική δημοσίευση.

«Η ανακοίνωση για εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων σε 102 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία- όπως απεδείχθη- οφείλεται σε ασύλληπτο λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μία περίοδο κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αφορούν στην προστασία και την περαιτέρω θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον αόρατο “εχθρό”, την COVID-19», υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «αδιανόητο και απαράδεκτο την περίοδο που διανύουμε να προκαλείται αναστάτωση στην τοπική κοινωνία από παραλείψεις, λάθη ή και αμέλεια υπευθύνων, οι οποίοι καλούνται να επιτελούν –πρωτίστως- με υπευθυνότητα, έργο υψίστης κοινωνικής σημασίας».

«Πρόκειται για περιστατικό το οποίο καθιστά, τουλάχιστον, επιτακτική την ανάγκη διενέργειας έρευνας προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των αρμόδιων φορέων και η εμπιστοσύνη των πολιτών», τονίζει ο Ανδρέας Βεργίδης.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here