Αρχική COVID-19 Κικίλιας: Η πανδημία έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία – Αύξηση προϋπολογισμού κατά...

Κικίλιας: Η πανδημία έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία – Αύξηση προϋπολογισμού κατά 62%

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

“Η πανδημία έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία”, τόνισε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, σήμερα στο υπουργείο Υγείας. Με αφορμή λοιπόν την μέγιστη σημασία της ψυχικής υγείας, ο υπουργός υπογράμμισε, ότι αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας κατά 62%. Παράλληλα, εν όψη των γιορτών που πλησιάζουν έκανε έκκληση να περάσουμε τις γιορτές σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Αύξηση των εγκεκριμένων εμβολίων

Όσο αφορά τα εμβόλια, ο Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες τα εμβόλια που εγκρίνονται θα αυξηθούν.

Κάνοντας αναφορά στο σχέδιο εμβολιασμού δήλωσε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο πρότζεκτ που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξαναοργανωθεί σε τέτοιο βαθμό και σε τέτοιο χρονοδιάγραμμα.

Στη συνέχεια ο υπουργός τόνισε ότι το «υπουργείο Υγείας, οι συναρμόδιοι φορείς, οι υγειονομικοί, οι επιστήμονες, άνθρωποι της ψηφιακής τεχνολογίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το σύνολο του κράτους εργάζεται πυρετωδώς για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια».

«Είναι προφανές ότι θα υπάρχουν μικρά λάθη και κάποιες αστοχίες. Θα πρέπει να συντονιστεί το σύνολο της κοινωνίας», πρόσθεσε παράλληλα.

Δυνατότητα για 2 εκατ. και πλέον εμβολιασμούς τον μήνα

«Ξεκινάμε με το εμβόλιο της Pfizer. Έρχεται στη χώρα στις 26 του μήνα και ξεκινάμε στις 27, με τους υγειονομικούς, τους οίκους ευγηρίας και τις ευπαθείς ομάδες», υπογράμμισε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το εμβόλιο.

«Υπάρχει η δυνατότητα για 2 εκατ. και πλέον εμβολιασμούς τον μήνα. Ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Όχι βιασύνες σε ένα πρότζεκτ που εξήγησα πόσο σύνθετο είναι. Θέλει μεγάλη προσοχή, διαφάνεια με έγκυρα στοιχεία και όχι βιασύνες. Έτσι θα υλοποιήσουμε το σχέδιο, εμβολιάζοντας σταδιακά όλο και περισσότερους» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ψυχική Υγεία

Η ψυχική υγεία τέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής ενημέρωσης με τον Βασίλη Κικίλια να υπογραμμίζει: «αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας κατά 62%, φτάνοντας στα 58 εκατ. ευρώ, ή στο 2% όπως προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την διεύρυνση της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. Στην επιτροπή θα προστεθεί ένας ακόμη επιστήμονας, ο καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ, Βασίλειος Παντελεήμονας Μποζίκας, ο οποίος ασχολείται με παγκόσμιες μελέτες που αφορούν στην ψυχική υγεία στο γενικό πληθυσμό.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση