Αρχική COVID-19 Κ. Μητσοτάκης: Εμβολιασμός και προστατευτικά μέτρα θα συμβαδίζουν

Κ. Μητσοτάκης: Εμβολιασμός και προστατευτικά μέτρα θα συμβαδίζουν

0
εμβόλιο
Διαφήμιση

Ο μαζικός εμβολιασμός κατά της νόσου του κορονοϊού πλησιάζει και θα είναι το επόμενο μεγάλα βήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι επόμενοι μήνες είναι σημαντικοί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε το εμβόλιο ως μεγάλο εθνικό στοίχημα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι για τους επόμενους μήνες εμβολιασμός και προστατευτικά μέτρα θα συμβαδίζουν.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Το ζήτημα του μαζικού εμβολιασμού, θα το χαρακτήριζα το μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων μηνών. Σε αυτό το διάστημα προφανώς θα εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του ιού. Αλλά αυτές είναι δύο παράλληλες προσπάθειες, βρίσκονται σε πλήρη αλληλεξάρτηση.

Όσο πιο πιστά τηρούνται τα πρώτα, τα μέτρα περιορισμού δηλαδή, τόσο ευκολότερα θα αίρονται οι περιορισμοί και όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.

Όπως γνωρίζετε οι ευρωπαϊκές αρχές ενέκριναν μόλις το εμβόλιο της Pfizer. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στις 26 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται εδώ οι πρώτες δόσεις. Την επομένη κιόλας μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για να επεκταθούν σταδιακά στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία έχουν ήδη οργανωθεί.

Υπάρχει, όπως γνωρίζετε, ένα πολύ λεπτομερές σχέδιο μεταφοράς, φύλαξης, διανομής του εμβολίου. Υπάρχει ένα σχέδιο, μία εκστρατεία για την ενημέρωση του πληθυσμού, όπως και για την οργάνωση των εμβολιασμών, με εμπλοκή σχεδόν του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, των Δήμων, αλλά και όπου αυτό είναι απαραίτητο, των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο στόχος του εμβολιασμού

Στη συνέχεια μάλιστα τόνισε πως ο συνολικός κυβερνητικός σχεδιασμός έχει διττό στόχο: «από τη μία πλευρά η χώρα να μείνει προστατευμένη από τον κορονοϊό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του μαζικού εμβολιασμού και από την άλλη να διαθέτει έναν οικονομικό και κοινωνικό οδικό χάρτη για να πιάσει ξανά το νήμα της μετάβασης στην ομαλότητα και την ανάπτυξη».

Έπειτα, υπογράμμισε ότι την εποπτεία αυτής της τεράστιας επιχείρησης θα έχει η Κυβερνητική Επιτροπή Συντονισμού και Διαχείρισης, που επικυρώνεται σήμερα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here