Αρχική COVID-19 H διατίμηση στα τεστ έχει βάλει φωτιά στη κυβέρνηση

H διατίμηση στα τεστ έχει βάλει φωτιά στη κυβέρνηση

0
τεστ κορονοϊού
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozengr

«Καζάνι» που βράζει είναι οι σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των ιδιωτών παρόχων υγείας που αναλαμβάνουν την διενέργεια τεστ για τον Κορονοϊό.

Η ανακοίνωση της διατίμησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης την προηγούμενη εβδομάδα έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου με τις αντιδράσεις των παρόχων να «έχουν χτυπήσει οροφή». 

Άμεση συνάντηση με τους αρμοδίους ζητούν τα θεσμικά όργανα

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα θεσμικά όργανα που εκπροσωπούν ιδιώτες, είτε αφορούν διαγνωστικά κέντρα, είτε αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, είτε εταιρείες εμπορίας τεστ έχουν ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και του Υγείας, χωρίς όμως καμία εξέλιξη όσον αφορά την οριστικοποίηση ραντεβού ακόμη.

Πιθανό ραντεβού και μέσα στο Σαββατοκύριακο

Κατά τις ίδιες πηγές ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρξει διαδικτυακή συνάντηση, φήμες λένε ότι θα συμμετάσχουν και στελέχη από το γραφείο του Πρωθυπουργού, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο ιδίως αυτή τη στιγμή με την πανδημία να βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Πλησιάζουμε τα 2,5 εκατ. τεστ από το Μάρτιο

Τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα 1,8 εκατ. Μοριακά τεστ. Το τελευταίο δίμηνο στον αγώνα καταπολέμησης του Κορονοϊού έχουν μπει και τα γρήγορα τεστ. Πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχουμε φτάσει τις 600.000 και ο αριθμός αυτός θα έχει πλησιαστεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση