Αρχική COVID-19 Γ. Μαγιορκίνης: Να κάνουμε Χριστούγεννα με την οικογένειά μας – Όχι στα...

Γ. Μαγιορκίνης: Να κάνουμε Χριστούγεννα με την οικογένειά μας – Όχι στα κάλαντα

0
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ )
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ )
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το ιδανικό είναι φέτος να κάνουμε Χριστούγεννα με την οικογένειά μας και αν έρθουμε σε επαφή με άλλα άτομα κατά την περίοδο των εορτών, αυτά να είναι τα ίδια, σύστησε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας της Τρίτης. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα, με τη συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, όπου ανακοίνωσε τις συστάσεις για το πως θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα.

Όπως τόνισε, οι συναντήσεις σε κλειστούς χώρους δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης και καλό θα είναι να τις αποφύγουμε. Την ίδια ώρα, σύστησε να μη συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές, οι ευπαθείς ομάδες, αλλά και να φοράμε μάσκες όπου αυτό είναι δυνατό, ταυτόχρονα με καλό αερισμό των χώρων.

Στη χώρα μας αυτή την ώρα, συνεχίζεται όπως φαίνεται από τα στατιστικά να σημειώνεται μείωση των ενεργών κρουσμάτων, ωστόσο αυτό συμβαίνει με πολύ μικρό ρυθμό. Η πτωτική πορεία της νοσηρότητας έχει μικρό ρυθμό και κατ’επέκταση η αποκλιμάκωση της κατάστασης παρουσιάζει δυσκολία. Συνεπώς θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Υπό παρακολούθηση η μετάλλαξη του ιού που παρατηρήθηκε στη Μ. Βρετανία

Σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού που καταγράφηκε στη Μεγάλη Βρετανία, ο Γ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι είναι υπό παρακολούθηση, φαίνεται πως παρουσιάζει αυξημένη μολυσματικότητα, και εάν αυτό διαπιστωθεί, δεν θα διαφοροποιηθεί ο σχεδιασμός αντιμετώπισης του ιού που είναι δηλαδή ο εμβολιασμός.

“Όχι” στα κάλαντα

Σαφές ήταν το μήνυμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όπως πρέπει τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά θα είναι δυσκολότερη με πιο αυστηρά μέτρα.

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν για τις εορταστικές ημέρες.

“Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας. Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά”, δήλωσε σχετικά και προσέθεσε “δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές”.

Έως 9 άτομα στο γιορτινό τραπέζι

“Γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας”, υπενθύμισε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών θα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, ενώ δεν προβλέπεται εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αυστηρότεροι έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ. τις ώρες που ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας

Αντίθετα, η μόνη “εξαίρεση” αφορά τους ελέγχους που κανονικά διεξάγονται, καθώς “η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 22:00 το βράδυ με 05:00 το πρωί”, ενώ ξεκαθάρισε ότι φέτος τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα κάλαντα, καθώς τα πάντα θα είναι διαφορετικά.

Σχετικά με το τι ισχύει για τον εκκλησιασμό κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων, ο Ν. Χαρδαλιάς, υπενθύμισε το όριο των 25 πιστών ανά 15 τ.μ., έως 50 πιστούς στους Μητροπολιτικούς Ναούς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση