Αρχική COVID-19 Πως θα γίνεται η προσέλευση σε ναούς τις γιορτές – Τι θα...

Πως θα γίνεται η προσέλευση σε ναούς τις γιορτές – Τι θα ισχύει

0
Εκκλησία
Διαφήμιση

Κατόπιν των ειδικών συνθηκών που ορίζει η πανδημία του κορονοϊού, φέτος, η προσέλευση και ο εκκλησιασμός των πιστών στους ναούς θα πραγματοποιείται διαφορετικά. Ταυτόχρονα, δεν προβλέπεται κωδικός για αποστολή με μήνυμα στο 13033 για θρησκευτικούς εκκλησιαστικούς λόγους, άρα οι ενδιαφερόμενοι πιστοί μπορούν να επισκέπτονται τους θρησκευτικούς χώρους, εφόσον έχουν ήδη βγει για κάποιον άλλο λόγο για τον οποίο προβλέπεται έξοδος και πάντα με αποστολή του σχετικού μηνύματος στο 13033.

Συγκεκριμένα, θα επιτρέπονται έως 25 άτομα ταυτόχρονα ανά Θεία Λειτουργία εντός ναού και αυτό ισχύει για τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, ενώ στους Μητροπολιτικούς Ναούς θα μπορούν να εισέλθουν και να εκκλησιαστούν έως και 50 πιστοί.

Απαγορεύεται η παρακολούθηση των Θείων Λειτουργιών στους εξωτερικούς χώρους των ναών, καθώς και η χρήση εξωτερικών ηχείων.

Ενώ, απαγορεύονται οι κάθε είδους λιτανίες και η τέλεση τελετών σε εξωτερικούς χώρους και προαύλια.

Η διανομή αντίδωρου, θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με το τεμάχιο συσκευασμένο σε χάρτινο περιτύλιγμα στον προαύλιο χώρο και ο αγιασμός αντίστοιχα σε μπουκαλάκι.

Τέλος, η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού θα τελεστεί εντός των Ναών, χωρίς την πραγματοποίηση κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού σε θάλασσες, λίμνες και ποτάμια.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση