Αρχική COVID-19 Eμβόλιο MODERNA: Ξεκινάνε οι κλινικές μελέτες σε έφηβους 12 έως 18 ετών

Eμβόλιο MODERNA: Ξεκινάνε οι κλινικές μελέτες σε έφηβους 12 έως 18 ετών

0
εμβόλιο - κορονοϊός
Εικόνα: pixabay/Caniceus
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozengr

Κλινική μελέτη του εμβολίου κατά του κορονοϊού, από την αμερικανική βιοφαρμακευτική εταιρεία Moderna, στη φάση 2/3 ξεκινάει σε έφηβους ηλικίας 12 μέχρι 18 ετών. Η μελέτη διεξάγεται σε συνεργασία με την Αρχή Βιοϊατρικής Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA), τμήμα του Γραφείου του Βοηθού Γραμματέα Ετοιμότητας και Ανταπόκρισης στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η μελέτη

Η κλινική μελέτη θα πραγματοποιηθεί σε υγιείς έφηβους εθελοντές από 12 έως 18 ετών από τις ΗΠΑ και αναμένεται να εγγράψει 3.000 άτομα.

Στόχος της μελέτης είναι η να εκτιμηθεί η πιθανή ασφάλεια του εμβολίου και η αποτελεσματικότητα του στην πληθυσμιακή ομάδα των εφήβων.

“Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο για την προστασία των εφήβων, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο σε κανονικό περιβάλλον,” υπογραμμίζει ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna. 

Οι πρώτοι έφηβοι εθελοντές έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς σε ΗΠΑ και Ευρώπη στις αρχές του νέου έτους.

Αυτή η τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη μελέτη Φάσης 2/3 θα αξιολογήσει την ασφάλεια, την αντιδραστικότητα και την ανοσογονικότητα δύο εμβολιασμών του mRNA-1273, δεδομένου ότι απέχουν 28 ημέρες.

Σε κάθε συμμετέχοντα θα εκχωρηθεί δόση εικονικού φαρμάκου ή δύο δόσεις του εμβολίου από 100 μg και θα παρακολουθούνται έως και 12 μήνες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό.

Σχετικά με το mRNA-1273

Το mRNA-1273 είναι ένα εμβόλιο mRNA κατά του COVID-19 που κωδικοποιεί μια σταθεροποιημένη με έγχυση μορφή της πρωτεΐνης Spike (S), η οποία αναπτύχθηκε από τη Moderna και από ερευνητές του Ερευνητικού Κέντρου Εμβολίων του NIAID.

Η πρώτη κλινική παρτίδα, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2020 και υποβλήθηκε σε αναλυτικές δοκιμές.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση