Αρχική COVID-19 Οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ευρώπη αναμένονται πριν το νέο έτος

Οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ευρώπη αναμένονται πριν το νέο έτος

0
εμβόλιο/κορονοϊός
Εικόνα: pixabay/viarami
Διαφήμιση

Στις 13 Δεκεμβρίου αναμένεται η έγκριση του πρώτου εμβολίου κατά της Covid-19 για την Ευρώπη, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), όπως δηλώνει σήμερα γερμανική κυβερνητική πηγή στο Reuters.

«Ναι, ο EMA θα έχει ολοκληρώσει στις 23 Δεκεμβρίου», ανέφερε η πηγή, σχετικά με την αξιολόγηση του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Pfizer και τον Γερμανό συνεργάτη της BioNTech.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επρόκειτο να συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου σχετικά με το εμβόλιο των PfizerBioNTech και αναμένεται να δώσει την έγκριση της στις 23 Δεκεμβρίου.

Ο  υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Jens Spahn δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ελπίζει η έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το εμβόλιο να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, ανοίγοντας τον δρόμο για τον εμβολιασμό πριν από το έλευση του νέου έτους.

Το εμβόλιο έχει ήδη κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες. Η Βρετανία έκανε την αρχή, με έγκριση για έκτακτη κυκλοφορία του εμβολίου στις 3 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια ακολούθησε ο Καναδάς στις 9 Δεκεμβρίου και οι ΗΠΑ στις 11 Δεκεμβρίου.

Ο EMA δήλωσε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδίαζε να εκδώσει την απόφαση έγκρισης για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtTech έως τις 29 Δεκεμβρίου και για αυτό της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Η δουλειά του EMA είναι να εκδίδει συστάσεις για νέες ιατρικές θεραπείες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τον τελευταίο λόγο για έγκριση και ακολουθεί συνήθως τις συμβουλές του EMA.

Η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφέροντας πηγές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι μια θετική ετυμηγορία του EMA έχει προγραμματιστεί για τις 23 Δεκεμβρίου και πρόσθεσε ότι η 26η Δεκεμβρίου θεωρήθηκε πιθανή ημέρα έναρξης εμβολιασμών στη Γερμανία.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση