Αρχική Περιβάλλον Street art με χρώμα που «απορροφά ρύπανση», στη Ρώμη

Street art με χρώμα που «απορροφά ρύπανση», στη Ρώμη

0
street art
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα έργο street art στην Ρώμη στέλνει ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα και ταυτόχρονα καταπολέμα την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Μια νέα τοιχογραφία στη Ρώμη που αποτίει φόρο τιμής στην κοινότητα LGBQT+ κάνει ακριβώς αυτό. Βοηθά στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Στην περιοχή San Paolo, ο εξωτερικός τοίχος του Ινστιτούτου Armellini έχει γίνει ένα πραγματικό έργο τέχνης με την τοιχογραφία Outside In.

Η γιγαντιαία τοιχογραφία στην γειτονιά LGBQT+ στην ιταλική πρωτεύουσα, απεικονίζει μια γυναίκα που στέκεται μπροστά από έναν καθρέφτη βλέποντας το είδωλο της ως άντρα.

Το έργο δημιούργησε ο διάσημος Ολλανδός καλλιτέχνης JDL (Judith de Leeuw). Και είναι το πρώτο στην Ευρώπη που αφορά το θέμα LGBQT+

Η τοιχογραφία είναι ένα αφιέρωμα στα 50 χρόνια ιστορίας του κινήματος LGBTQ+ και στον αγώνα για την επιβεβαίωση των δικαιωμάτων.
Και είναι προς τιμήν του ηθοποιού και ακτιβιστή της κοινότητας Αντρέα Μπεραντικούρτι, γνωστός ως Karl du Pinge.

Η οικολογική βαφή

Το έργο, που καλύπτει 250 τ.μ. είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο με την οικολογική βαφή Airlite.
Που είναι ικανή να εξουδετερώσει την ρύπανση που προκαλούν 52 αυτοκίνητα κάθε μέρα. Η βαφή περιέχει ειδικές ενώσεις που απορροφούν και εξαλείφουν την ατμοσφαιρική ρύπανση. Μέσω μιας χημικής αντίδρασης, παρόμοια με τη φωτοσύνθεση στα φυτά.

Huinting Pollution

Hunting Pollution, η μεγαλύτερη “πράσινη” τοιχογραφία στην Ευρώπη

Την δράση χρηματοδότησαν η Ολλανδική Πρεσβεία στην Ιταλία, ο Δήμος της Ρώμης που και η Yourban2030, η ιταλική μη κερδοσκοπική οργάνωση.
Η οργάνωση πριν από δύο χρόνια δημιούργησε το Hunting Pollution. Τη μεγαλύτερη “πράσινη” τοιχογραφία στην Ευρώπη, στην περιοχή Ostiense, της Ρώμης.

Μια μελέτη το 2007 στη σήραγγα Umberto της Ρώμης διαπίστωσε ότι σε γκράφιτι με παρόμοια φωτοκαταλυτική βαφή, τα επίπεδα οξειδίου του αζώτου μειώθηκαν κατά περισσότερο από 50%.

Ωστόσο, κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα φωτοκαταλυτικά χρώματα έχουν μικρή επίδραση στην ποιότητα του εξωτερικού αέρα. Και χρειάζονται περισσότερες μελέτες μεγάλης κλίμακας.

Διαφήμιση