Αρχική Περιβάλλον Φυτά και δέντρα, από μολύβια

Φυτά και δέντρα, από μολύβια

0
Μολύβια φυτά
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνήθως, τα μολύβια κατασκευάζονται από δέντρα. Ωστόσο, η νεοσύστατη εταιρεία Sprout στην Δανία έχει βρει μια νέα ιδέα. Την καλλιέργεια δέντρων από μολύβια.

Μόλις τελειώσετε με το μολύβι Sprout, το φυτεύετε. Και το παρακολουθείτε να μεγαλώνει. Τι μεγαλώνει; Βότανα, λουλούδια, λαχανικά ή ακόμη και έλατα.

Τα μολύβια είναι κατασκευασμένα από βιώσιμο ξύλο, με πυρήνα γραφής από 100% φυσικό και μη τοξικό γραφίτη. Κρυμμένη στο τέλος του μολυβιού, είναι μια φυτική κάψουλα γεμάτη με σπόρους.

Μολύβια φυτά Μολύβια φυτά

Έτσι μόλις τελειώσετε το γράψιμο, αντί να το πετάξετε, απλώς φυτεύετε την πράσινη κάψουλα. Αυτή περιέχει τους σπόρου. Στην συνέχεια το φροντίζετε όπως οποιοδήποτε άλλο φυτό.

Διάλεξε το φυτό σου

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών σπόρων. Και μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε το μολύβι σας να γίνει ντοματίνια για τον κήπο σας, λουλούδια για το περβάζι σας ή ακόμα και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια ειδική σειρά μολυβιών με σπόρους ερυθρελάτης. Οι ερυθρελάτες είναι συνήθως γνωστές ως χριστουγεννιάτικα δέντρα και μπορούν να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν σε πολλά διαφορετικά κλίματα.

Μολύβια καλλιέργεια
Φωτό sproutworld.com

Κατανάλωση 14 δις μολυβιών ετησίως σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με υπολογισμούς, χρησιμοποιούμε 14 δις μολύβια κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Κάτι που που σημαίνει ότι 82.000 δέντρα κόβονται μόνο για να καλύψουν τη ζήτηση.

Όμως τα δέντρα αποτελούν ζωτικό μέρος της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Αποθηκεύουν άνθρακα, απελευθερώνουν οξυγόνο, σταθεροποιούν το έδαφος και παρέχουν βιότοπους για την άγρια ​​φύση του πλανήτη μας.

Μέχρι στιγμής το Sprout, το οποίο δημιουργήθηκε το 2013, έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια μολύβια σε περισσότερες από 80 χώρες. Συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαφήμιση