Αρχική COVID-19 Ο κορονοϊός είχε εξαπλωθεί στην Ιταλία νωρίτερα από ότι πιστεύαμε

Ο κορονοϊός είχε εξαπλωθεί στην Ιταλία νωρίτερα από ότι πιστεύαμε

0
κορονοϊός Ιταλία
Διαφήμιση

Νωρίτερα από ότι πιστεύαμε είχε εξαπλωθεί ο κορονοϊός στην Ιταλία, αφού κυκλοφορούσε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019,  σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου (INT) της ιταλικής πόλης του Μιλάνο. Το νέο αυτό γεγονός που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αποτελεί ένδειξη ότι, ο ιός πιθανόν να είχε εξαπλωθεί πέρα από την Κίνα νωρίτερα από ότι νομίζαμε. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει αναφέρει ότι μέχρι να ξεσπάσει στην Ουχάν την περσινή χρονιά, ήταν άγνωστος ο νέος ιός και τα συμπτώματα του. Σήμερα, εξετάζει τα αποτελέσματα από την Ιταλία και τις επιπλέον πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν εκεί το σαββατοκύριακο και ζητά διευκρινίσεις.

Ο πρώτος ασθενής από κορονοϊό στη Ιταλία εντοπίστηκε στις 21 Φεβρουαρίου, σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ευρήματα των Ιταλών ερευνητών, που δημοσιεύθηκαν από το επιστημονικό περιοδικό Tumori Journal του ΙΝΤ, το 11,6% των 959 υγιών εθελοντών που εγγράφηκαν σε μια δοκιμή ανίχνευσης καρκίνου του πνεύμονα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020, είχαν αναπτύξει αντισώματα κορονοϊού πολύ πριν από τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα δοκιμή αντισωμάτων SARS-CoV-2, στο Πανεπιστήμιο της Σιένα για την ίδια έρευνα με τίτλο «Απροσδόκητη ανίχνευση αντισωμάτων SARS-CoV-2, για την περίοδο στην Ιταλία πριν την πανδημία.

“Η έρευνα έδειξε ότι υπήρξαν 4 περιπτώσεις ανθρώπων με αντισώματα έναντι του κορονοϊού που χρονολογούνται από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου,” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Giovanni Apolone, συν-συγγραφέας της μελέτης.

“Αυτό είναι το κύριο εύρημα: άτομα χωρίς συμπτώματα όχι μόνο ήταν θετικά μετά τις ορολογικές εξετάσεις αλλά είχαν επίσης αντισώματα ικανά να σκοτώσουν τον ιό“.

“Αυτό σημαίνει ότι ο νέος κοροναϊός μπορεί να κυκλοφορήσει στον πληθυσμό για μεγάλο χρονικό διάστημα και με χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας όχι επειδή εξαφανίζεται αλλά μόνο για να ξαναρχίσει”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση