Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Πάνω από 300.000 υπολογίζονται οι θάνατοι στην Ευρώπη καθώς χειμωνιάζει

Κορονοϊός: Πάνω από 300.000 υπολογίζονται οι θάνατοι στην Ευρώπη καθώς χειμωνιάζει

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozengr

Ο αριθμός των θανάτων από τον Covid-19 στην Ευρώπη αναμένεται να ξεπεράσει τους 300.000 καθώς πλησιάζουν οι χειμερινοί μήνες, σύμφωνα με τη σημερινή καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Συνολικά, η Ευρώπη έχει καταγράψει μέχρι και τώρα περίπου 12,3 εκατ. κρούσματα και 295.000 θανάτους. Την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα κυμαίνονταν στα 280.000 ημερησίως. Αυξήθηκαν, δηλαδή κατά 10% σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, αντιστοιχώντας τουλάχιστον στο ήμισυ όλων των νέων περιστατικών που αναφέρονται σε όλο τον κόσμο.

Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη προσπαθούν να επιτύχουν μείωση των κρουσμάτων και να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία. Ο χειμώνας ωστόσο πλησιάζει ενώ η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε καθημερινή βάση είναι πλέον γεγονός. 

Λίγο φως στην γενικότερη σκοτεινή περίοδο που διανύουμε με την δημόσια υγεία να κρέμεται από μια κλωστή, έδωσε η ανακοίνωση της Pfizer για ένα πιθανώς αποτελεσματικό νέο εμβόλιο. Το εμβόλιο, ωστόσο, δεν αναμένεται να είναι γενικώς διαθέσιμο πριν από το 2021. Αυτό σημαίνει, συνεπώς ότι τα συστήματα υγείας καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα.

Τα κρούσματα και οι θάνατοι σε χώρες της Ευρώπης

Το σκορ υψηλότερου αριθμού θανάτων στην Ευρώπη έχει η Βρετανία, με περίπου 49.000. Οι ειδικοί επί της υγείας προειδοποιούν ότι η χώρα αναμένεται να ξεπεράσει τους 80.000 θανάτους, εφόσον ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων κυμαίνεται στα 20.000.

Ωστόσο η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ρωσία έχουν επίσης ανακοινώσει εκατοντάδες θανάτους την ημέρα.

Η Γαλλία είναι η χώρα στη Ευρώπη που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη εφόσον κατέγραψε πάνω από 48.700 κρούσματα ημερησίως την περασμένη εβδομάδα. Οι μονάδες εντατικής θεραπείες έχουν πληρότητα 92% σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στην περιοχή του Παρισιού.

Νοσοκομεία στο Βέλγιο και την Ολλανδία αντιμετωπίζουν επίσης θέματα με την πληρότητα στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να έχουν αναγκαστεί να στείλουν κάποιους ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση στη Γερμανία.

Στην Ιταλία, ο αριθμός των κρουσμάτων ημερησίως ξεπερνά τα 32.500 και οι θάνατοι αυξάνονται επικίνδυνα, εφόσον φτάνουν σε ποσοστό μεγαλύτερο από 320 την ημέρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση