Αρχική COVID-19 95% αποτελεσματικότητα για το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό

95% αποτελεσματικότητα για το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό

0
κορονοϊός εμβόλιο
Διαφήμιση

Σε συνέχεια των ενθαρρυντικών νέων για την 90% αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer για τον κορονοϊό, έρχονται στο φως της δημοσιότητας ακόμα πιο αισιόδοξα νέα. Μετά την τελική ανάλυση της 3ης φάσης των κλινικών δοκιμών, το εμβόλιο παρουσίασε 95% αποτελεσματικότητα στην αποτροπή μολύνσεων. Το εμβόλιο μάλιστα δεν έχει σοβαρές ανησυχίες για θέματα ασφάλειας, όπως παρατηρήθηκε μετά από δύο μήνες παρατήρησης. Η Pfizer σκοπεύσει να σπεύσει στο επόμενο βήμα υποβάλλοντας αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης εντός ημερών.

Το πειραματικό εμβόλιο είχε ήδη φανερώσει την επιτυχία του και την αποτελεσματικότητα από μια προκαταρκτική ανάλυση που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η δοκιμή επιταχύνθηκε γρηγορότερα από το αναμενόμενο λόγω της αύξησης των περιπτώσεων κορονοϊού.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 44.000 συμμετέχοντες. Από αυτούς, στους μισούς χορηγήθηκε το πειραματικό εμβόλιο και στους άλλους μισούς εικονικό φάρμακο.

Έπειτα, οι συμμετέχοντες συνέχισαν την ζωή τους και εκτέθηκαν στον ιό όσο και ο υπόλοιπος κόσμος. Οι γιατροί παρακολούθησαν όλες τις περιπτώσεις έτσι ώστε να δουν αν το εμβόλιο είχε προστατευτικό αποτέλεσμα.

Τα δεδομένα δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί ή αξιολογηθεί από ομότιμους, αλλά θα εξεταστούν από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και μια ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή που θα υποβάλλει συστάσεις στον οργανισμό.

Η Pfizer εντόπισε 170 περιπτώσεις που μολύνθηκαν από covid-19.  Οι 162 ήταν στην ομάδα εικονικού φαρμάκου και οι 8 ήταν στην ομάδα εμβολίων. Από αυτούς υπήρξαν 10 περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας, εκ των οποίων οι 9 ήταν στην ομάδα που τους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο.

Το εμβόλιο ήταν εξίσου αποτελεσματικό και στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα εμβόλια Moderna και Pfizer για τον κορονοϊό

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ αναμένουν να έχουν 40 εκατομμύρια δόσεις και των δύο εμβολίων, τα οποία είναι αρκετά για να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι. Το κάθε εμβόλιο απαιτεί δύο δόσεις στο διάστημα ενός χρόνου.  Η Pfizer στοχεύει να δημιουργήσει 50 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως.

Η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, η οποία δεν είναι πλήρης έγκριση, απαιτεί πολύ λιγότερα δεδομένα και μπορεί να ακολουθεί πιο επιεική πρότυπα.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με τη χρήση άδειας έκτακτης ανάγκης για εμβόλιο κορονοϊού που θα δοθεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Ωστόσο, αυτή η κριτική παραμένει πιο σιωπηλή καθώς η πανδημία μαίνεται.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση