Αρχική COVID-19 Βερολίνο: Ακόμα κι αν βγει εμβόλιο, η ζωή μας θα είναι περιορισμένη

Βερολίνο: Ακόμα κι αν βγει εμβόλιο, η ζωή μας θα είναι περιορισμένη

0
Βερολίνο
Βερολίνο
Διαφήμιση

Ακόμα κι αν βγει εμβόλιο, η ζωή μας θα είναι περιορισμένη λένε οι επιδημιολόγοι στο Βερολίνο. Το εμβόλιο για τον κορονοϊό, είναι πιθανό να είναι διαθέσιμο το 2021, αλλά μόνο σε περιορισμένο βαθμό, αναφέρει το Ινστιτούτο Robert Koch και ως εκ τούτου, οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να περιμένουν την εφαρμογή μέτρων, όπως η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), η καθημερινή ζωή στη Γερμανία θα πρέπει αρχικά να παραμείνει περιορισμένη ακόμη και με την εισαγωγή ενός εμβολίου για το νέο κορονοϊό – συμπεριλαμβανομένων των μάσκας και των απαιτήσεων κοινωνικής απόστασης. Το RKI υπογράμμισε αυτά τα συμπεράσματα σε έγγραφο προτεινόμενης στρατηγικής που δημοσίευσε την Τρίτη.

Όπως αναλύει, ένα ή περισσότερα εμβόλια πιθανότατα θα είναι διαθέσιμα τον επόμενο χρόνο – και θα βελτιώσουν σημαντικά τις ανάγκες καταπολέμησης της πανδημίας. Ωστόσο, αντιμετώπιση μέσω του εμβολιασμού, θα είναι διαθέσιμη μόνο σε περιορισμένες ποσότητες στην αρχή και θα αποδειχθεί ωφέλιμη ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το RKI, “ορισμένες τροποποιήσεις του να είμαστε μαζί” είναι ακόμα σημαντικές και αναπόφευκτες. Έτσι συστήνει στον κόσμο να διατηρεί τις αποστάσεις τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, φορώντας μάσκα, με καλό αερισμό και μετεγκατάσταση των δραστηριοτήτων αναψυχής έξω, εάν είναι δυνατόν.

Με πληροφορίες από welt.de

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση